Fotball

Viking-legenden turte ikke tenke tanken på at han en dag skulle bli trener i Viking. Det var for stort.

Ingen ville bli fotballspiller mer enn Bjarte Lunde Aarsheim (44). Nå bærer Viking-legenden et tungt ansvar på sine skuldrer i jobben som trener.

Bjarte Lunde Aarsheim levde som en toppidrettsutøver i tenårene som spiller i Hundvåg. Nå er han trener i klubben han er en legende i. Men det tok tid før han turte tenke tankene om at han en gang skulle trene Viking. Foto: Kristian Jacobsen

HUNDVÅG: «Batty» blir lang i blikket og smilet nærmest litt gutteaktig når tankene vandrer 30 år tilbake i tid. Tilbake til barne- og ungdomsårene på grusbanen og den egentlig avstengte gressbanen hjemme på Hundvåg.

Hundvåg, Hundvåg FK og Hundvågbanen er en del av Bjarte Lunde Aarsheims DNA. Han peker og forklarer Aftenbladet hvordan det så ut før. Barndomshjemmet ligger i den retningen, grusbanen lå der nede, husene der oppe sto der da han spilte her for en halv mannsalder siden. Nei, vent litt, de husene har kommet til i senere år. Bak der ligger Hundvåghallen. Der hang folk og drakk øl. Men ikke Bjarte Lunde Aarsheim og de tre kameratene. De spilte fotball. Hele tiden.

Les hele saken med abonnement