Fotball

Gratulerer med dagen, Trondheim

Tobias Mikkelsen har skjønt at 17. mai-toget blir morsommere etter en RBK-seier.

 • Christian Skare Stendal

ROSENBORG — SANDEFJORD 5-1

LERKENDAL (adressa.no): Tre tap på de fire siste 16. mai-kampene har gjort sitt til at det har vært mange bøyde RBK-hoder i 17. mai-togene i Trondheim de siste årene.

— Man gruer seg. Og skammer seg, sa Ole Selnæs til Adresseavisen i dag, og snakket om det å gå i toget dagen etter tap (krever innlogging).

Den følelsen er det ingen av Rosenborg-spillerne som trenger å ha søndag, for det ble etter hvert en skikkelig oppvisning mot Sandefjord foran et fullstappet Lerkendal lørdag kveld.

TOMÅLSHELT: Tobias Mikkelsen var en av de aller beste for RBK mot Sandefjord 16. mai.

Mye takket være to scoringer av danske Tobias Mikkelsen, men også Alexander Søderlund, Fredrik Midtsjø og Mikael Dorsin tegnet med scoringslisten på norsk fotballs store festkveld.

Pangstart

Allerede etter tre minutter smalt det foran de 21 266 fremmøtte tilskuerene.

Etter litt duellering midt på Sandefjords banehalvdel fikk toppscorer Alexander Søderlund med seg ballen. Han hamret løs fra drøyt tjue meter, og ballen gikk via Sandefjord-stopper Alexander Gabrielsen, og i en bue over Michael Tørnes bakerst hos bortelaget.

Ikke akkurat vakkert – men fryktelig effektivt.

Scoringen var Søderlunds tiende for sesongen.

Men pangåpningen ble ikke fulgt opp av det sedvanlige RBK-trykket, og etter fjorten minutter kom kvitteringen. Roger Risholt slo et frispark fra Sandefjords venstreside, og tidligere Brann-spiller Erik Mjelde snek seg løs på bakerste. Mike Jensen fulgte ikke løpet, og Mjelde kunne heade ballen i nettet fra kloss hold.

Og i stedet for å legge seg bakpå, var det Sandefjord som styrte det som skjedde ute på gressmatten på Lerkendal. Helt til kampens til da deiligste detalj. Stefan Strandberg sendte en lang klarering retning Tobias Mikkelsen. Han tok ballen med seg forbi en sandefjordforsvarer på lekreste vis, og tok seg helt ned til dødlinjen. Innlegget gikk over Søderlund, men fant Riku Riski på bakerste. Han utnyttet den store målsjansen dårlig, og satte ballen til side for mål.

Les også

Vi sender direkte fra Lerkendal etter 16.mai-kampen

Mikkelsen aktiv

Mikkelsen var en av dem som virkelig var på hugget før pause. Etter 33 minutter fikk han en stor målsjanse, men avsluttet rett på keeper. Før han gjorde det godt igjen minuttet senere.

Ole Selnæs sendte Mikkelsen gjennom med en vakker pasning med utsiden av venstrefoten. Dansken kom seg foran Sandefjord-stopper Thomas Juel-Nielsen, og trillet ballen sikkert i mål alene med Tørnes.

Etter det var det Rosenborg som beleiret Sandefjords sekstenmeter. Hjemmelaget spilte seg til flere store muligheter, og Jonas Svensson kunne gjort det virkelig store da han fikk muligheten fra distanse på overtid av den første omgangen. Han satte venstrefoten til, og ballen suste i stolpen og utenfor.

Full kontroll

Kvarteret etter pause fant Rosenborg ut at det var på tide å roe fansens nerver. Mike Jensen fant Tobias Mikkelsen på høyresiden på en kontring, og Rosenborg fylte på med spillere i boksen. Mikkelsen trakk seg først innover, deretter utover, og skjøt likeså godt selv. Ballen gikk mellom beina på Juel-Nielsen, via stolpen og i nettet.

STORSEIER: Rosenborg-spillerne herjet mot Sandefjord og avgjorde kampen etter pause.

Dermed sto det 3-1, og Sandefjord hadde plutselig så dårlig tid at de ikke lenger forsøkte å trekke ned tempoet i kampen.Det synes selvsagt ikke Rosenborg var særlig feil, og de takket og bukket for at det ble mer spillerom å boltre seg i fremover på banen. Halvveis ut i den andre omgangen fant Mikael Dorsin Fredrik Midtsjø midt inne på Sandefjords halvdel. Han trakk innover i banen, og fikk all verdens tid til å lade kanonen fra drøyt seksten meter. Ballen føk inn i nettet nede til høyre for Tørnes.

Da var det hele avgjort på Lerkendal, og resten av kampen ble en aldri så liten transportetappe for Rosenborg.

Mikael Dorsin fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 5-1, da han scoret fra én meter etter en corner på overtid.

 1. Les også

  Nest-Sotras sjokkcomeback ødela Brann-festen

 2. Les også

  Steinar Nilsen: - Vi taper for mange fotballkamper

 3. Les også

  Berre har scoret i 20 strake sesonger

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Beryktet telefonsamtale kan vikle Donald Trump inn i enda mer trøbbel

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5