Fotball

Italia-sjefen: - Jeg vil ha sultne spillere, ikke berømte spillere

Antonio Conte (45) med Balotelli-advarsel.  

Mario Balotelli (t.h) er en av Italias største fotballstjernen. Likevel er han ikke garantert en plass på Antonio Contes (t.v) landslag.
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

Norge – Italia 0-2

ULLEVAAL (Aftenposten): Antonio Conte (45) sier han ikke kunne drømt om en bedre start som landslagssjef. Det lover ikke godt for superstjernen Mario Balotelli (24).

På pressekonferansen etter 2-0 mot Norge på Ullevaal, ble han spurt om superstjernen — som ble kjøpt av Liverpool for 160 millioner i sommer, men likevel ikke vurdert god nok for Contes første landslagstropp.

— Jeg vil ha sultne spillere, det er det ingen tvil. Jeg vil ha lagspillere fordi det gjør laget bedre. Jeg vil ha sultne spillere, ikke berømte spillere, sier Antonio Conte etter 2-0-seieren over Norge på Ullevaal.

Han var imponert over Ciro Immobile og Simone Zaza, som dannet Italias spissduo i Balotellis fravær.

Simone Zaza scoret sitt første mål for Italia på Ullevaal. Her er han i duell med Alexander Tettey.

— Både Simone og Immobile er moderne spisser, som jobber begge veier, og jeg synes vi viste at vi er farlige i angrep. Jeg er meget positivt overrasket over viljen i denne gruppen.

- En nesten perfekt kamp

Mot Norge fikk han se den 23-årige Sassuolo-spissen Simone Zaza sette inn 1-0 etter mildt sagt passivt forsvarsspill av Norge. Conte var strålende fornøyd med sitt lags prestasjoner i EM-kvalifiseringens første kamp.

— En nesten perfekt kamp, sier Italias ferske landslagssjef, og fortsetter:

Les også

Norge får gjennomgå i italienske medier

— Jeg har jobbet med denne gruppen i ni intense dager. Jeg vil ikke si at jeg var redd før denne kampen, men det var en ny type utfordring dette her, så jeg var usikker. Men for å være ærlig, jeg kunne ikke drømt om en bedre start enn dette.På tross av en relativt enkel seier mot Norge, tror Italia-sjefen at andre nasjoner vil få det tøft mot Per-Mathias Høgmos menn.

- Var Norge en svakere motstand enn du hadde forventet?

— Nei, det synes jeg ikke. Norge er et lag som vil være vanskelig å møte for mange. For å være ærlig: Vi vant fordi vi var veldig konsentrerte og spilte bra. Jeg tror andre lag vil få det tøft her, sier Antonio Conte (45) på spørsmål fra Aftenposten.

Les også

  1. Dæhli: – Det hjelper ikke bare med hundre prosent innstilling

  2. Ciljan: – Nå må vi slå Malta

  3. Høgmo: - Vi har et effektivitetsproblem

  4. - Jeg ser hva van Gaal gjør i United. Det tar tid.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Italias herrelandslag fotball