Her er laget Norling drillet skjærtorsdag

Et helt ferskt stopperpar og en midtbanemann som endelig kan være tilbake fra start.

TILBAKE?: Rikard Norling har et håp om å kunne bruke Vadim Demidov (i midten) fra start mot Fredrikstad.

BRANN STADION: Mens Viggo Valle underholdt nærmere en million nordmenn med radioklassikeren Påskelabyrinten, jogget Brann-spillerne ut på Nymark-kunstgresset for nok en trening skjærtorsdag morgen. Det ble en økt der trener Rikard Norling brukte mye tid på spill elleve mot elleve på full bane, og om man ikke fikk entydige svar på hvem som skal spille hvor i seriestarten mot Fredrikstad mandag, kunne man iallfall se konturer av en førsteellever.

Horwath i mål

I mål for laget uten vester, det en kalle den antatte startelleveren, sto Alex Horwath. Det gjør amerikaneren ganske sikkert også i seriepremieren. Piotr Leciejewski er som kjent skadet, mens Kenneth Udjus hadde sin aller første trening med nye lagkamerater skjærtorsdag. Onsdag svarte Norling «nei» på spørsmål om Udjus kunne bli å se mellom stengene allerede mot Fredrikstad.

Grønner og Acosta stoppere

Videre besto førsteelleverens forsvarsrekke av Amin Nouri som høyreback, Erdin Demir som venstreback, og Jonas Grønner og Bismar Acosta som midtstoppere. De to sistnevnte har ikke mer enn tiden de trenger til å bli kjent med hverandre før seriestarten. Grønner har vært på reise med U21-landslaget, og var på Brann-trening igjen for første gang torsdag. Siden sist han var i Bergen er Acosta altså hentet fra Start.

— Jeg vil ikke bekrefte at det blir disse to som spiller midtstoppere. Siden de ikke har vært her før nå, må jeg se på det og vurdere om vi skal gå den veien eller ikke, kommenterer Norling.

Bismar Acosta mener det ikke er et problem at han får lite tid med sitt nye lag før serien starter.

— Det virker som om vi har mange gode spillere å velge blant i midtforsvaret, og for meg vil det være en god mulighet om jeg får starte. Selvfølgelig er jeg fersk, men jeg har erfaring fra Start. De forskjellige norske lagene spiller ganske likt, og jeg vil være helt komfortabel med å spille allerede, sier Acosta via lagkompis og for anledningen tolk Alejandro Castro.

Demidov sentralt, Barmen på kant

På midtbanen hadde Norling valgt ut følgende firer: Kristoffer Barmen til høyre, Fredrik Haugen og Vadim Demidov sentralt, og Erik Huseklepp til venstre. Sentralt virker det som om det eneste spørsmålet er om Demidov vurderes som klar for å kunne starte en fotballkamp.

— Det er det fysiske med ham som er det mest interessante å se på, bekrefter Norling.

Om Demidov skulle vise seg ikke å vurderes i god nok forfatning til å starte, er Eirik Birkelund eller Kristoffer Barmen alternativer. Sistnevnte kan spille mange steder, og er altså høyaktuell på høyrekanten. Verdt å merke seg er det at Kasper Skaanes måtte spille med oransje vest hele økten, et signal om at han kan bli vraket fra start i serieåpningen. Men husk: det er ennå fire dager til mandag, og Norling har gjort drastiske endringer på kort tid før.

Larsen og Orlov på topp

Som spisser ser det ut til at treneren velger Kristoffer Larsen og Jakob Orlov. Førstnevnte har gjennom vinteren vist at han kan bli en meget viktig brikke i årets Brann-lag, og virker å være helt sikker på en plass på laget. Orlov ble byttet med Alejandro Castro halvveis i torsdagens spilløkt, men det meste tyder likevel på at svensken blir foretrukket mandag. Orlov scoret for øvrig det eneste målet under spillsekvensen, det var mens hadde på seg den oransje «innbyttervesten».

Fakta: Slik trente Brann torsdag

Antatt førsteellever: Alex Horwath - Amin Nouri, Jonas Grønner, Bismar Acosta, Erdin Demir - Kristoffer Barmen, Fredrik Haugen, Vadim Demidov, Erik Huseklepp - Kristoffer Larsen, Jakob Orlov (Alejandro Castro)

Innbytterlaget: Kenneth Udjus - Fredrik Heggland, Fredrik Pallesen Knudsen, Azar Karadas, Erlend Hanstveit - Kasper Skaanes, Mathias Raum, Eirik Birkelund, Oliver Rotihaug - Emil Hansson, Alejandro Castro (Jakob Orlov)