Fotball

Milliontapet som bekymrer Vålerenga-sjefen

Eliteserielaget tapte mye penger på cupflausen mot Gjøvik/Lyn. Nå må klubben ut på pengejakt for å dekke opp tapet.

Markus Kvame Naglestad jubler for scoring mot Vålerenga. Gjøvik/Lyn vant 1-0 i cupen. Foto: Digitalsport

  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

VALLE: Vålerenga skulle startet sin trening klokken ti torsdag formiddag.

En time senere trampet trener Kjetil Rekdal og hans trenerteam, samt daglig leder Stig-Ove Sandnes, ut av VIF-garderoben på Valle.

IKKE FORNØYD: Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes. Foto: Kjetil Flygind

Ansiktsuttrykkene fortalte alt om det som hadde skjedd på Gjøvik kvelden i forveien.Noen minutter senere ruslet spillerne ut i regnet for å trene. Uten å ville si noe før økten.

Les også

Skammelig, Vålerenga

I resepsjonsområdet i Vallhall snakket Aftenposten med Stig-Ove Sandnes. Han var krystallklar i sin tale.

— Å ryke ut for Gjøvik/Lyn i cupen er totalt uakseptabelt. Og dette får konsekvenser. Vi må foreta noen justeringer, men det får vi komme tilbake til, sier Sandnes.

Han sier klubben nå taper 1 million kroner som følge av cupexiten allerede etter 2.-runde. Posten som heter «cupen» i VIFs budsjett, har 1 million kroner i beskjedent anslåtte inntekter.

Nå må klubben, som er i ferd med å finne fasongen økonomisk etter flere år med svært anstrengt økonomi, vri både hoder og mulige inntektskilder for å erstatte tapet.

Les også

Rekdal etter cupflausen: - Dette er direkte pinlig og under enhver kritikk

— Hvem vet, vi kunne tatt oss til en cupfinale, da hadde tapet vært på mange millioner, men nå taper vi 1 million. Og det må erstattes. Så nå må vi finne en måte å dekke dette tapet på, sier Sandnes til Aftenposten.

Han deltok på møtet i garderoben hvor spillerne fikk klar beskjed om det de har rotet til.

— Det sportslige er selvsagt det viktigste for oss, men dette medfører også tap av inntekter. Dette er et skjørt reisverk, det har det vært hele tiden, så nå får vi noen utfordringer med å dekke opp tapet på 1 million kroner. Uten våre samarbeidspartnere, og ikke minst investor Tor Olav Trøim, hadde vi ikke stått her i dag. Da må det få noen konsekvenser når vi roter det til på denne måten. Vi har jobbet hardt for å få klubben opp på et bærekraftig nivå økonomisk, nå må vi finne en måte å finne de pengene på.

- Kan det bli aktuelt å la spillerne dekke dette økonomiske tapet selv?

— Jeg vil ikke spekulere i sånne ting, det er for tidlig å si. Men vi må dekke opp tap av inntekter på 1 million kroner på en eller annen måte, sier Sandnes.

Trener Kjetil Rekdal sto skolerett og forklarte seg for pressen. Til Aftenposten sier Rekdal at konsekvensene av cuptapet vil tre i kraft med umiddelbar virkning.

— Dette aksepterer vi ikke. Det er totalt uakseptabelt. Det er ikke enkeltspillere som får skylden alene, dette må gruppen og vi i trenerteamet ta. Vi får ikke gjort noe med resultatet, men vi skal sørge for at dette ikke bare får passere. Jeg og trenerne har også et ansvar, det legger ikke skjul på, og det ansvaret tar vi. Men dette handler ikke om feil laguttak. Det laget vi stilte med skal slå Gjøvik hver gang, sier Rekdal.

- Hvordan var vekkelsmøtet i garderoben?

— Det vil jeg ikke gå i detalj på. Men det var høyt under taket og vi fikk snakket ut. Men det blir ikke bare med praten. Her blir det konsekvenser. Vi sto med 10 poeng etter fire kamper. Kan hende vi trodde vi var bedre enn vi er, sier Rekdal.

Daniel Fredheim Holm spilte ikke kampen, og så den heller ikke. Men sier det er flaut.

— Dette er noe av de flauere og mer pinlige vi har levert. Og det har vi fått beskjed om. Alle skjønner jo det. Men i 2005 røk vi ut for Bærum i 2.-runde. Da vant vi serien. Men det er klart det er altfor dårlig, sier Fredheim Holm.

Les også

  1. Se perlescoringen som sendte Vålerenga ut av cupen

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Vålerenga Fotball