Fotball

Slik blir samarbeidsavtalen mellom Donn og Start

Start og Donn presenterte onsdag rammeverket for samarbeidsavtalen mellom klubbene.

Start og Donn skal samarbeide. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

  • Steffen Stenersen

Det har lenge vært klart at Start og Donn skal inngå et samarbeid om barnefotball. Nå er avtalen klar, og ble onsdag presentert for offentligheten.

I grove trekk innebærer avtalen at Donn overtar hele ansvaret for barnefotballaktiviteten på Lund (6-14 år), mens Start skal bidra med ressurser og kompetanse innenfor både trener- og spillerutvikling, melder Start på egne nettsider.

Dette er noen sentrale punkter i avtalen:

  • Avtalen regulerer hvordan og når overganger for spillere fra Donn til Start kan skje.
  • Klubbene samler seg også om én idrettsfritidsordning (IFO) ved at Startskolen blir en del av Donn Pluss. Start skal fortsatt bidra med sportslig kompetanse og trenere i IFO.
  • Avtalen gir alle spillere og trenere i barnefotballen (5-14 år) i Donn gratis billetter på alle Start sine hjemmekamper i seriespill. Start har som mål å fylle opp Sparebanken Sør Arena, det å gi billetter til barn og unge i samarbeidsklubber et av grepene for å få til dette.

– Nå har vi lag fra G16 og oppover i klubben, og så vil vi jobbe mye sterkere utad fra 16 år og nedover. Det betyr at vi kommer til å ha et tett samarbeid med Donn, og bidra med både spiller- og trenerutvikling der. Det betyr også at vi kommer til å jobbe tett sammen med nye samarbeidsklubber på Agder og med fotballkretsen, sier utviklingsleder i Start Atle Roar Håland til klubbens nettsider.

Start skal ikke hente spillere før de er 15 år

Håland har tidligere fortalt til Fædrelandsvennen at Start skal endre på når de henter unge spillere til klubben.

– Vi kommer ikke til å hente spillere før de er 15 år. Før det samarbeider vi med klubber og NFF Agder med tanke på spillere, og så er vi inne på barne- og ungdomsutvikling i klubbene, har Håland uttalt.

Begge parter uttaler at de er fornøyd med avtalen.

– Nå kan Donn konsentrere seg om å gi et godt breddetilbud for alle, så kan Start fokusere på å utvikle de mest lovende og ivrige talentene på Sørlandet når de blir gamle nok, slik at de forhåpentligvis blir nye Start-spillere, sier styreleder i IK Start, Monica Bergin Grimstad.

Les også

Kom til Start for mer spilletid og en viktigere rolle. Nå har han ikke spilt for A-laget på to måneder.

Vedtatt i mars

– Vi i Donn gleder oss veldig til samarbeidet. Vi håper å bruke Start på det de er gode på, med kompetanse, og så håper vi virkelig at vi kan levere noen gode spillere til Start, som de kan foredle slik at de kan få muligheten til å spille på Sparebanken Sør Arena, sier Per Christian Osmundsen, daglig leder i Donn.

Et samarbeid mellom Donn og Start har vært diskutert lenge, og allerede i januar 2017 kunne Fædrelandsvennen melde at det nærmet seg en realitet. I mars i år ble det under Starts årsmøte vedtatt å inngå et samarbeid mellom de to klubbene.

Da het det at målet er å skape stabile lag i ungdomsfotballen på Lund, skape større kull i barne- og ungdomsfotballen og bedre forholdene til alle klubbene rundt Start og på Sørlandet.

Avtalen skal tre i kraft fra 1. januar 2019.

PS. Når vi snakker om talentarbeid, kan det nevnes at Start hadde to mann i aksjon for G 18-landslaget mot Slovakia onsdag. Tobias Christensen startet kampen, mens Mikael Ugland (som er på utlån til Fløy) kom inn og scoret Norges mål i 1–2-tapet.

Les mer om

  1. Fotballpakka