Nyland: - Pinlig å ryke mot Ungarn

Ørjan Håskjold Nyland synes det var pinlig å ryke ut mot nettopp Ungarn. Samtidig forsvarer han laguttaket til Per-Mathias Høgmo.

- PINLIG: Ørjan Nyland liker på ingen måte at Norge røk ut mot Ungarn.

UNGARN — NORGE 2-1, 3-1 sammenlagt

GROUPAMA ARENA: (smp.no): - Ungarn er et lag Norge absolutt burde slått over to kamper. Det er pinlig at vi ikke slår dem, sier landslagskeeperen etter 1-2-tapet i Budapest (1-3 sammenlagt).

Selv om Norge til slutt røk ut med glans mot Ungarn har ikke Håskjold Nyland latt seg imponere av Norges overmakt. Han svarer enkelt og greit «nei» på VGs spørsmål om Ungarn tar seg videre fra EM-gruppespillet.

— Det er jo først og fremst surt at vi ryker mot dette laget. Samtidig er det fortjent. Vi skaper vel for så vidt nok av sjanser til å slå dem ut, men når vi ikke scorer på sjansene våre fortjener vi heller ikke å reise til Frankrike. Sånn sett er det all ære til dem, sier Håskjold Nyland.

Vil ikke kritisere sjefen

I etterkant av det skuffende nederlaget har landslagssjef Per-Mathias Høgmo fått mye kritikk for laguttaket. Han valgte for eksempel å starte uten en «ren» spiss — og ga ferskinger som Martin Ødegaard og Moi Elyounoussi sjansen fra start. Det ble ingen stor suksess, og begge ble byttet ut ved pause.

— Jeg tenker at vi var elleve stykker som gikk ut på banen for å vinne. Det laget som ble sendt ut på banen i dag, var det beste som kunne blitt sendt ut på banen, sier Håskjold Nyland om laguttaket.

- Ble dere overraska over uttaket?

UTE AV EM: Pål André Helland kom inn etter pause, men RBK-vingen kunne ikke redde Norge.

— Nei, det ble jeg ikke. Det var elleve gode spillere som startet. Så det har jeg ikke tenkt på engang, hevder Håskjold Nyland. - Men uten spiss blant annet - var det skivebom av Høgmo?

— Markus (Henriksen) har vært en av to spisser i de siste kampene, så vi hadde jo spiss i dag og. Vi skaper nok sjanser til å score i dag og, men gjør det ikke. Det er problemet, svarer landslagskeeperen.

Han slår fast at spillerne har tiltro til Per-Mathias Høgmo og at det er han som skal lede Norge inn mot neste VM-kvalik.

— Innstillingen vår til Per-Mathias er den samme som den har vært hele vegen. Vi skal fortsette å jobbe sammen. Det gikk ikke denne gang, men vi får heller sørge for å være på plass når toget til VM går, sier Håskjold Nyland.

Hør Aftenpostens podcast etter at EM-drømmen brast: