Fotball

Denne TIL-spilleren kan lånes ut i sommer

TIL åpner for å låne ut Jens Jacobsson i løpet av noen uker. Forsvinner svensken øker det muligheten for at klubben henter en ny spiller i juli eller august.

LANGT UNNA: Jens Jacobsson har ennå ikke gjort en inntreden for "Gutan" i eliteserien. Her fra søndagens oppgjør mot Alta.
  • Robin Andersen

TILs svenske midtbanespiller, Jens Jacobsson, har ikke vært å se i eliteserien for A-laget denne sesongen.

Søndag kveld spilte han sin syvende kamp for TIL 2, og er tilsynelatende et godt stykke unna en plass i startelleveren på A-laget.

– Når klubben har signert en spiller, så er det naturlig at han trenger tid. Nå har det gått litt tid, og hvis begge parter er interessert i en endring av status, så er det noe vi må se nærmere på, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

– Er det aktuelt å låne ham ut til en annen klubb?

– Det kan være en mulighet, og da må vi sjekke alle mulige scenarioer og overgangsmulighetene. Han er en av spillerne som er i en vurderingsfase, sier Johansen til iTromsø.

Les også

  1. Startet for første gang - fikset Tromsø-poeng

  2. TIL-treneren: - Jeg savnet Moussa

– Jeg er god nok

Jacobsson har vært på banen for TIL en gang, og det var mot Lyn i cupen. Det er snart tre måneder siden den kampen ble spilt.

I LUFTA: Jens Jacobsson i luftig svev i søndagens 1-2-tap mot Alta.

– Det er klart det er tøft, for jeg synes jeg fortjener det og jeg synes jeg har levert på trening. Men når man får sjansen, så må jeg bare ta den, men det blir vanskelig når jeg aldri får muligheten, sier Jacobsson til iTromsø minutter etter at TIL 2 tapte mot Alta søndag kveld.Den tidligere Vasalunds IF— og Assyriska-spilleren har ikke noe hastverk for å finne en ny klubb.

– Jeg har treårskontrakt, men man vet jo aldri hva som skjer i fotball. Det svinger fort fra alle hold, men utgangspunktet mitt er at jeg vil spille her. Det vil være et mislykket opphold om jeg drar hjem uten spilletid, men vi får se hva fremtiden bringer, sier 26-åringen.

Hvis midtbanespilleren uten ett eneste minutt i eliteserien blir lånt ut, så frigjør det midler i lønnsbudsjettet.

Johansen skisserer ut to scenarioer ovenfor iTromsø for å hente inn nye spillere.

– Det ene er spillere forlater klubben og frigjør midler, og det andre er at eksterne sponsorer kommer inn og bidrar. Akkurat som situasjonen er nå, så går det mot en stabil sommer uten store endringer i troppen, sier Johansen.

– Treffer ikke med alt

Jens Jacobsson ble TIL-spiller etter å ha imponert klubbledelsen på treningsopphold i Sverige i februar, samt å ha sett video av spilleren.

– Planen var å hente ham fordi han så ut som en interessant spiller, men Bård og trenerteamet har til nå vurdert at han ikke er god nok for førsteelleveren.

– Hva tenker du nå om å hente en utenlandsk spiller som viser seg ikke å være i nærheten av spilletid på A-laget?

– Det er vanskelig det med spillerlogistikk, og det er ikke alltid man treffer på alt. Det gjelder både for oss og storklubber som Manchester United, og det er små marginer. Men helhetlig er vi fornøyd med dem som ble hentet inn, svarer sportssjefen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL