Fotball

The Guardian: - Villas-Boas på vei ut

Seriøs britisk avis mener portugiseren er ferdig i Tottenham

FERDIG? Satser du penger på at Spurs-sjef Andre Villas-Boas blir den neste manageren som får sparken i Premier League, får du ingen gevinst. Så lavt har de engelske selskapene satt oddsen etter tapet 06 mot Manchester City.

 • Torgrim Gotland Bakke

Andre Villas-Boas' dager i Nord-London kan være talte. Stortapet 0-6 mot Manchester City er bare én av mange hendelser som gjør at klubbens ledelse nå skal ha fått nok. Nå spekuleres det i om det er vinn-eller-forsvinn i søndagens toppoppgjør mot Manchester United.

Det er den engelske storavisen The Guardian som skriver dette på sine nettsider. Ifølge avisen har britiske oddsselskap senket oddsen for at Villas-Boas blir den neste Premier League-manageren som mister jobben ned til minimal odds. Etter 12 spilte kamper har klubben 20 poeng, åtte bak serieleder Arsenal, men med en skrekkelig målforskjell på 9-12. ## Svake storkjøp

Mye av kritkken mot Villas-Boas har vært hans manglende evne til å få igang de offensive stjernekjøpene Roberto Soldado og Eric Lamela. Soldado kom fra Valencia med en prislapp på drøye 250 millioner kroner. Så langt har spanjolen scoret fire mål i Premier League, tre av dem på straffe, og slitt med å finne seg til rette i England. Men Soldado har klart seg bedre enn tidenes dyreste Tottenham-signering.

Lamela, kjøpt fra Roma for snaue 300 millioner kroner, har slitt med å få vist sitt fulle potensiale etter han ble hentet inn som en erstatter til Gareth Bale, og mye av skylden har blitt lagt hos Villas-Boas. Etter å ha slitt lenge med eget spill, fikk Lamela overraskende sin første seriekamp fra start mot Manchester City søndag, som endte med tap 0-6.

SKEPTISK: TV2-ekspert Lars Sivertsens vurdering av Andre Villas-Boas' fremtid i Tottenham Foto: Skjermdump, Twitter

Ut mot fansenStortapet søndag var ikke det første som har vært kilde for misnøye. Tap mot rivalen Arsenal og et pinlig hjemmetap 0-3 mot West Ham i starten av oktober skapte reaksjoner hos styreformann David Levy og eier Joe Lewis.

Og protugiseren fikk fansen imot seg etter hans kritikk av White Hart Lane-publikummet i kampen mot Hull 27. oktober. Villas-Boas mente fansen skapte en «veldig anspent, vanskelig atmosfære» og sa at «det er som det drar ballen mot vårt mål i stedet for motstanderens». Han la også til at dette var «noe som hele laget følte på. Det er en følelse som invaderer oss i kamper som denne».

— Aldri snudd en negativ trend

Og etter tapet mot Manchester City klarte han å få spillerne imot seg etter sine kommentarer etter kampen.

— Spillerne burde skamme seg, var den klare beskjeden fra Tottenham-sjefen. En melding som la ansvaret på dem i stedet for han selv.

TV2s fotballekspert i England, Lars Sivertsen, tok til Twitter tirsdag ettermiddag for å diskutere Villas-Boas' fremtid i Tottenham.

— Spent på hvordan det går med AVB de neste par månedene. Har aldri snudd en skikkelig negativ trend så langt i karrieren, skriver TV2-eksperten.

— Porto: Fryd og velstand hele veien. Chelsea: Gikk åt skogen. Spurs i fjor: Litt problemer i starten, men stadig reddet av Bale, legger han til.

Villas-Boas og Tottenham møter Tromsø til kamp i Europa League på Alfheim torsdag.

 1. Les også

  Målkalas i Manchester

 2. Les også

  - Tottenham opptrådte uansvarlig

Premier League

SVUTMP
1Manchester United19124336251140
2Manchester City18115231131838
3Leicester City19122535211438
4Liverpool1997337221534
5Tottenham Hotspur1896333171633
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Tottenham Hotspur FC
 3. Premier League

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  - Grenser for hva kroppen orker

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Villas-Boas langet ut mot egne fans etter seier

 3. FOTBALL
  Publisert:

  André Villas-Boas er sparket

 4. FOTBALL
  Publisert:

  - Baldini tilbød å trekke seg da Villas-Boas ble sparket

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Villas-Boas: - Jeg tar ansvaret

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Allardyce omtaler Villas-Boas som umoden