Fotball

Roy Hodgson om Sørloth: – Jeg håper han blir en legende

Nykjøpet er med i kamptroppen som møter Newcastle på søndag.

 • Øystein Jorem
  Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Crystal Palace-manager Roy Hodgson møtte pressen i London før kampen mot Newcastle. Kjøpene i overgangsvinduet ble et stort tema på pressekonferansen, blant annet kjøpet av 22 år gamle Alexander Sørloth.

– Vi er veldig fornøyd med kjøpet, han var vårt førstevalg. Vi har fulgt han lenge, og han har vært et mål for oss hele overgangsvinduet. Det var vanskelig å overtale Midtjylland til å la han gå, siden han var så viktig for laget. Han er en spiller som vil gjøre det godt i Premier League, sa Hodgson på pressekonferansen.

Hodgson var trener i Viking 2004–2005. Alexander Sørloths far, Gøran Sørloth spilte i Viking 1994–1995. Adresseavisens reporter lurte på om Hodgson hadde hørt om den norske fotballegenden, men briten innrømmet at det hadde han ikke.

– Men jeg håper at også Alexander blir en legende i norsk fotball, fordi han gjorde det så godt i Crystal Palace, sa Hodgson til Adresseavisen.

Roy Hodgson fortalte på pressekonferansen at Alexander Sørloth er med i sin første kamptropp i helgen. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Les også

 1. Sørloth til Crystal Palace for rekordsum: – Det snur plutselig i fotball, og det er jeg veldig glad for

 2. Sørloth bærer ikke nag til Rosenborg: – Jeg var ikke god nok

Med i troppen mot Newcastle

Han forteller at Sørloth vil være med i troppen mot Newcastle i helgen. Crystal Palace er plaget av skader, spesielt på spissplassen. Bakary Sako er lenge ute etter at han hinket av banen tirsdag.

– Sørloth vil være med i troppen, men han har litt lite kampform på grunn av den danske sesongen. Men han var på trening i dag, og er i god fysisk form. Men han er nok litt bak de andre med tanke på kampform, sa Hodgson.

Hogdson snakket med Norges landslagssjef Lars Lagerbäck før signeringen, og fikk full støtte til kjøpet.

– Man må være forsiktig med å snakke med for mange før en overgang, men jeg snakket med noen jeg stolte på. Han ga full støtte til kjøpet, og det var nok for meg. Jeg fikk også en SMS fra Per-Mathias Høgmo, så det var veldig godt, sa Hodgson på spørsmål fra Adresseavisens reporter.

– Snakker like godt engelsk som meg

Hogdson møtte Sørloth for første gang på treningsfeltet i dag tidlig.

– Om man så treningen ville man ikke tro at det var en ny spiller der. Han er i god form, og snakker like godt engelsk som meg, og jeg er født i landet, sa Hogdson.

Palace har to kamper de neste dagene, men så vil de få en pause. Hodgson mener at det er godt nytt for Sørloth, som ikke har spilt kamper siden november.

Les også

Bestekompisen om Sørloth: – Han har alt som skal til for å bli en toppspiller

Adresseavisen møtte Alexander Sørloth rett etter signeringen av kontrakten. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Crystal Palace ligger på 13. plass i Premier League, tre poeng over nedrykk.

Klar rett før stengetid

Alexander Sørloth ble klar for London-klubben bare minutter før overgangsvinduet stenger. Den høyreiste trønderen ble Norges nest dyreste spiller da han forlot FC Midtjylland for rundt 140 millioner kroner inkludert bonuser.

Les også

Dette mener supporterkjernen i Crystal Palace om Alexander Sørloth

Han skrev under en 4,5-årskontrakt, og den økonomiske rammen for kontrakten er på rundt 100 millioner kroner. Han skal spille i drakt nummer 9.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City35255572264680
2Manchester United342010467363170
3Chelsea351810755322364
4Leicester City351961063432063
5West Ham United351771155451058
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Alexander Sørloth
 3. FC Midtjylland
 4. Premier League