Tror nordmennene følger Solskjær ut av Cardiff

Lokaljournalist tror Eikrem og Dæhli forsvinner fra klubben — av stikk motsatte grunner.

USIKKER FRAMTID: Mats Møller Dæhli (t.v.) og Magnus Wolff Eikrem kan begge forsvinne fra Cardiff i kjølvannet av Solskjær-exiten.

Sammen med Ole Gunnar Solskjær måtte også hans folk i støtteapparatet gå fra Cardiff City denne uka. Men fortsatt er det naturligvis igjen en rekke Solskjær-kjøp i spillerstallen — blant dem to nordmenn som begge går en usikker framtid i møte.

South Wales Echo-journalist Terry Phillips følger klubben tett på daglig basis. Han er skeptisk til om den norske duoen Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli har noen framtid i klubben nå som Solskjær er borte.

Les også

– Solskjær overvurderte både seg selv og Cardiff

— Eikrem har foreløpig ikke levert sitt beste for Cardiff og er på sett og vis for lik (Peter) Whittingham som spillertype. Men han har gjort det klart for de nye managerne (Scott) Young og (Danny) Gabbidon at han har et inderlig ønske om spilletid og det har imponert dem, sier Terry Phillips.

- Solskjær mistet drivkraften

Mens Eikrems usikre framtid i bunn og grunn handler om at han så langt ikke har vist seg god nok, er det motsatte tilfellet med Mats Møller Dæhli.

— Han kommer til å bli en stjerne, selv om den siste biten i form av assister og scoringer mangler. Jeg er sikker på at det kommer. Det er uunngåelig at Dæhli vil flytte på seg om ikke Cardiff rykker opp - fordi han er så god. Mens Eikrem vil måtte flytte på seg om han ikke hever spillet sitt. Cardiff har en stall som er for stor og trenger å slankes, konstaterer Phillips.

Cardiff har også en tredje nordmann i troppen i Jo Inge Berget. Han er imidlertid lånt ut til Celtic, som har opsjon på å gjøre det til en permanent overgang i januar.

Terry Phillips mener å ha sett at de svake resultatene også gikk utover Solskjærs egen opptreden.

— Solskjær virket å ha mistet drivkraften, sier den walisiske journalisten.

For tidlig sparking

- Har walisisk og britisk media støttet Solskjær-sparking de siste ukene?

— Jeg er ikke sikker på at pressen har vært mot ham. Vi har vært ganske støttende fram til de to strake hjemmetapene mot Norwich og Middlesbrough. Jeg skrev en artikkel i The Echo hvor jeg uttrykket at jeg mente det var en gal avgjørelse å sparke ham nå, sier Phillips.

Les også

Solskjær-erstatter: - Ole vil lykkes som manager

— Derimot speilet vi misnøyen til fansen etter hjemmetapene - majoriteten ville ha ham ut. Han mislyktes i å overbevise dem om at han kunne ta City tilbake til Premier League, legger Phillips til.

- Fikk Solskjær nok tid?

— Solskjær er en topp fyr og jeg hadde et sterkt ønske om at han skulle lykkes med Cardiff. Men han gjorde for mange endringer på laget, og satte spillere i uvante posisjoner for ofte. Men å fjerne en manager etter sju kamper er altfor tidlig, sier Phillips.