Fotball

Real Madrid-kjenner: - Sitter her og klyper meg i armen

Dette mener eksperter om Martin Ødegaards mulige overgang til Real Madrid.

svp://21531?view=ap
  • Reidar Løfaldli

VG skrev tirsdag kveld at Martin Ødegaard reiste sammen med faren Hans-Erik og agent Tore Pedersen til Madrid med privatfly. Målet med reisen er at Ødegaard skal bli Real Madrid-spiller.

Avisen skriver at Ødegaard er forespeilet en plass i klubbens A-stall og at han vil få draktnummer 16.

Les også

Livestudio: Blir Martin Ødegaard klar for Real Madrid?

— Ganske sykt

I høst og vinter har Strømsgodset-spilleren besøkt noen av de aller største europeiske toppklubbene for å bestemme hvor karrieren skal gå videre.

Real Madrid var en av klubbene 16-åringen besøkte i tiden før jul, og ifølge den spanske avisen Marca, som er kjent for å ha svært gode kilder inn i klubben, skal den spanske toppklubben ha tilbudt Ødegaard en femårskontrakt.

— Jeg ser ingen grunner til at dette ikke skal stemme, også med tanke på de opplysningene spanske medier kom med i november, da det for første gang tok av med Real-rykter, sier ekspert på spansk fotball, Petter Veland, til adressa.no.

svp://21541?view=ap

Video Fotballekspert Lars Tjærnås:— Et tøft, men også risikabelt valg

Om den endelige destinasjonen skulle bli Real Madrid, er det i så fall veldig spesielt. Klubben er kjent for å kjøpe de aller største stjernene i verden for enorme summer, og det kan virke urealistisk at en 16-årig nordmann med kun et års spill i Tippeligaen skal klare å spille seg inn på et av verdens mest stjernespekkede lag.

— Det høres faktisk ganske sykt ut, for å være helt ærlig. Men det er åpenbart at Real Madrid har en voldsom tro på at de har skutt gullfuglen med Martin og har en klar plan for hvordan de skal bruke ham, sier Veland.

I Real Madrids norske supporterklubb er man over seg av begeistring.

— Jeg sitter her og klyper meg i armen og krysser fingre. Det vil være helt utrolig om han faktisk blir klar, sier leder i realmadrid.no, Bendik Eftang, til adressa.no.

Les også

Marca: - Real Madrid har lagt inn bud på Ødegaard

— Real har en plan

Marca skrev før jul at noe av grunnen for Real Madrids store interesse for den norske 16-åringen, er at man ønsker å unngå en ny Neymar-situasjon. Den brasilianske superstjernen valgte til slutt Barcelona fremfor hovedstadsklubben.

— Prestisje spiller helt klart inn. Klubbpresident Florentino Pérez ble indignert etter at Neymar valgte Barcelona, og har vist unormalt stor interesse for Ødegaard. Når man nå henter ham til Madrid igjen er det tydelig at det er alvor. Real Madrid ønsker å utvikle Martin Ødegaard til å bli en helt fantastisk fotballspiller, sier Veland.

Ekspertene på spansk fotball understreker det historiske i Ødegaards situasjon.

— Det har aldri skjedd før at en så ung spiller har fått en slik mulighet. Nå får han en plass i A-stallen og kan lære fra de aller beste i verden. For å sette det litt i kontekst så debuterte ikke Raúl, den kanskje største spilleren i klubbens historie, før han var nesten 18 år. Der er ikke Ødegaard før om to år, sier Eftang.

— Den yngste spilleren i Real Madrids historie så langt, var 17 år og 114 dager gammel. Ødegaard har god tid på seg til å bryte noen rekorder, sier Veland.

Begge mener at Ødegaard må få tid på seg, men at Real Madrid har en klar plan for Ødegaards utvikling. Der får de støtte av Norges toppfotballsjef.

— Han er nok ikke god nok for å spille fast i Real Madrid pr. dags dato, men Real spiller gjerne 70 kamper pr. sesong og går alltid langt i alle turneringer. Med slitasje og skader betyr det at han vil få innhopp og sjanser, sier supporterleder Eftang.

— Han har uten tvil kommet langt, men med tanke på spill i de store ligaene har han en vei å gå fysisk, og på å utvikle ferdighetene og tempoet i en større sammenheng. Men at han har potensial til å være på det nivået på – ja, la oss si – forholdsvis kort sikt. Da snakker jeg om kanskje om et par år, sa Nils Johan Semb til Aftenposten i november.

Les også

Semb tror Ødegaard er på Real Madrid-nivå om «forholdsvis kort tid»

— Utelukket med B-laget

Spanske medier har tidligere skrevet at Ødegaard kan bli solgt til Real Madrid for deretter å bli leid ut til en norsk klubb en periode eller gå på lån til en annen klubb i den spanske toppdivisjonen.

— Jeg tror ikke at han kommer til å gå inn i troppen allerede i januar. Det er nok mest realistisk at han lånes ut til Strømsgodset til sommeren for deretter å bli tatt med på treningsleir i sommer slik at klubben kan gjøre en ny vurdering, sier Eftang.

Real Madrid har et B-lag, Castilla, som spiller på nivå 3 i det spanske ligasystemet. Det skal ikke være aktuelt at Ødegaard skal spille for laget som blir trent av legenden Zinedine Zidane.

— Ødegaard er nok tiltenkt spilletid, og hvis han nå får proffkontrakt og plass i A-stallen, så utelukker det alle muligheter for å spille for B-laget. Det er kun de spillerne med draktnummer over 25 som kan spille der, presiserer Veland.

Les også

  1. Kommentar: Ingenting tyder på at Ødegaard-talentet misbrukes i Madrid

  2. – Ødegaard i Madrid for å forhandle om kontrakt

svp://21531?view=ap

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard