Sikker på at Solskjær ikke får sparken

Cardiff endte helt sist i Premier League, men nestleder i den norske supporterklubben føler seg sikker på at han leder laget også neste sesong.

BLIR MED: Ole Gunnar Solskjær leder Cardiff neste år. Det tror i alle fall nestleder i den norske supporterklubben, Thomas James.
  • Fredrik Saltbones

– Jeg er veldig sikker på at det blir Ole Gunnar som leder laget i Championship neste år, sier nestleder i Cardiffs norske supporterklubb, Thomas James, til Aftenposten.

Det er vanskelig å si hva klubbens omstridte eier Vincent Tan finner på, men alt avhenger av at Solskjærs menn henger med i toppen fra starten av neste sesong, mener nestlederen.

– Ligger de midt på tabellen til jul, tror jeg Ole Gunnar ligger litt tynt an. Men klubben er vant til å være i toppen av Championship. Nå må Ole Gunnar bare bli kjent med ligaen. Jeg tror han får det til, fortsetter han.

– Har vært lærerikt

I går tok Ole Gunnar Solskjærs menn – med Mats Møller Dæhli fra start – ledelsen mot José Mourinhos Chelsea i siste serierunde i går, men to kjappe Chelsea-mål – signert Fernando Torres og André Schürrle – ødela og sørget for at det walisiske laget avsluttet Premier League-sesongen helt på bunnen av tabellen.

Etter kampen ble Solskjær bedt av TV 2 om å oppsummere sin første sesong som manager i England.

– Det har vært lærerikt. Mye hard jobbing og mye tenking og planlegging. Jeg har hatt det kjekt, selv om ingen liker å tape kamper og å rykke ned, sa Solskjær til TV 2. Og etter kampen lovet eier Vincent Tan langt på at Solskjær sitter i sjefsstolen også neste sesong.

— Jeg sa til Ole at «jeg vil at du fortsetter, men du må få oss tilbake til Premier League». Jeg kommer til å hjelpe deg og støtte deg, sier Cardiff-eieren.

Solskjær vil forsterke

Nå handler alt om å returnere til det øverste nivået så fort som mulig. I et intervju med BBC - før Chelsea-kampen søndag – uttalte eier Vincent Tan at han «ikke er en taper», at han «ikke gir opp» og «ønsker å komme tilbake i Premier League så fort som overhodet mulig – aller helst neste sesong».

Solskjær mener at stallen må forsterkes.

— Det kommer til å bli forandringer, sier han ifølge Wales Online.

— Vi må forsterke enkelte posisjoner, slik at vi blir klare til 9. august (da Premier League starter igjen, journ.anm).

Det er stor usikkerhet rundt om klubbens største stjerne Craig Bellamy vil bli med Cardiff ned til Championship.

— Vi har hatt noen samtaler med ham, og han har gitt beskjed om at han vil tenke over hva han ønsker, sier Cardiffs manager.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk