Marerittrekning for svenskene

Erik Hamrén: — Man kan minst kalle det en utfordring.

TØFF UTFORDRING: Sverige og landslagssjef Erik Hamrén får en hard vei mot VM i Russland.

De fleste eksperter i Norge slår fast at Norges gruppe i VM-kvalifiseringen kunne vært verre. Men i Sverige beskriver mange kveldens trekning som et «mareritt». Sverige havnet i gruppe A sammen med Frankrike og Nederland.

— Man kan minst kalle det en utfordring, sier Erik Hamrén til SVT om trekningen, ifølge Expressen.

I tillegg til de to store fotballnasjonene, møter Sverige Bulgaria, Hviterussland og Luxembourg.

- Alt å vinne

Hamrén hevder det var lag han ønsket mindre enn akkurat Frankrike og Nederland, men understreker samtidig at trekningen var svært tøff sett med svenske øyne.

— Vi fikk den kanskje tøffeste motstanderen fra den andre seedingsgruppen. Og vi vet også godt hva Nederland har prestert. Det er to virkelig tøffe lag fra de to øverste seedingsgruppene, sier deen tidligere RBK-treneren.

Og hvem som blir gruppens favoritter, er det liten tvil om, ifølge Sveriges landslagssjef.

— Nederland og Frankrike er de store favorittene. Det er en gruppe hvor vi har alt å vinne. Vi havnet i en tøff gruppe, men det var andre tøffe grupper også, sier svensken, og legger til:

— Jeg er enig i at det er en veldig tøff gruppe. Det ville være latterlig å si noe annet.

Les også

Her spilles åpningskampen i fotball-VM

— Mareritt

De svenske ekspertene var ikke veldig optimistiske etter at gruppene var klare. Tidligere TV2-ekspert og nåværende SVT-ekspert Daniel Nannskog, kaller gruppen en «marerittgruppe».

— Men det svenske landslaget er ofte best når vi får slå nedenfra. Dette blir en forferdelig vanskelig utfordring. Vi må ansees som nummer tre i gruppen bak Frankrike og Nederland, sier den tidligere Stabæk-spissen.