Kristoffer Ajer: - Jeg har lyst til å bli lege

Starts midtbanejuvel, Kristoffer Ajer, er tidenes yngste kaptein i eliteserien. Han drømmer om å bli både utenlandsproff og lege, sier han til Junior-journalistene.

Kristoffer Ajer har scoret åtte mål hittil i årets eliteserie. Junior-journalistene Aurora (t.v) og Eirik (t.h) besøkte Start-spilleren på treningsfeltet.
 • Ingrid Åbergsjord
  Aftenposten Junior
 • Eirik Gladhaug
  Aftenposten Junior
 • Aurora Flatø
  Aftenposten Junior

Denne saken stod på trykk i Aftenposten Junior tirsdag 21. juli.

— Mange fotball-eksperter tror at Kristoffer Ajer vil bli solgt i sommer. Men hva er hans ultimate drøm som fotballspiller?

– Det er å gå ut på Liverpools hjemmebane, Anfield, og høre supporterne synge «You'll Never Walk Alone». Som alle andre fotballspillere drømmer jeg selvfølgelig om å bli utenlandsproff, men jeg stresser ikke med det.

Etter intervjuet spilte Aurora og Eirik fotball med Ajer på Starts bane.

— Hvordan tror du eventuelt at hverdagen din som utenlandsproff blir?– Der blir selvfølgelig mye fotball. Men jeg planlegger å ta utdanning ved siden av, sånn at jeg også har en jobb når fotballkarrièren er over. Jeg har veldig lyst til å bli lege.

- Hvordan er det å trene med utenlandske klubber?

– Jeg har trent med Barcelona og Roma. Det er utrolig morsomt å trene med verdens beste fotballspillere. Spillestilen og kulturen er litt annerledes enn jeg er vant til, men fotball har samme språk uansett hvor du er i verden.

- Martin Ødegaard er ett år yngre enn deg og gikk fra eliteserien til Real Madrid etter én sesong? Er han et forbilde?

– Ja, han er et forbilde for alle fotballspillere i Norge. Martin og jeg har spilt sammen på kretslag, regionslag og juniorlandslag i mange år. Vi er gode venner og snakker mye om fotball sammen.

- Du og familien din flyttet fra Lillestrøm til Kristiansand i fjor sommer. Hvordan var det å komme på første Start-trening og ikke kjenne noen?

– Jeg var veldig spent og tenkte at jeg ville få noen stygge blikk. Jeg var jo en veldig ung gutt, og mange synes sikkert det var litt rart å ha meg med på laget. Men jeg kom raskt inn i spillergruppen.

- Har du noen råd til barn som flytter og må bytte fotballklubb?

– Bare gled deg til å prøve noe nytt. Få nye venner der, og gjør det beste ut av det.

Hvilket draktnummer har dere?, spurte Ajer.– 4, sier Eirik.– 23, sier Aurora.  – Trøye nr. 6 er den beste, erter Ajer.

— Hvordan er det å være kaptein for spillere som er dobbelt så gamle som deg?– Morsomt! Å gå ut foran Espen Hoff (33 år) og de andre gamlekarene på Start var gøy. Frode Kippe (Lillestrøm, 37 år) er min gamle barndomshelt, så det var stort for meg å spille mot ham med kapteinsbindet på armen.

- Når bestemte du deg for å bli god i fotball?

– Jeg bestemte meg veldig tidlig for at jeg ville bli god og har alltid likt å trene mye. Pappa var trener for det første laget mitt, Rælingen, og jeg trente med ham hver helg.

- Hvor mye tid får du egentlig til skole?

– Mamma har alltid passet på at jeg gjorde leksene før jeg fikk gå ut og spille fotball. Nå jobber jeg med skolearbeid én til to timer hver eneste dag.

- Har du noen gode råd til fotballspillere som oss?

– Jeg savner virkelig den tiden da jeg bare kunne løpe til ballbingen på skolen og kose meg med fotballen. Dere bør nyte hvert eneste sekund av den tiden!

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk