Fotball

Linjedommer angrepet i OBOS-ligaen: – Fullstendig skandale. Noe av det snåleste jeg har sett.

Sterke reaksjoner etter de absurde scenene.

  • Steffen Stenersen

Oppgjøret mellom Kongsvinger og Ranheim i 1. divisjon lørdag ble ikke det mest hendelsesrike, men etter 80 målløse minutter skjedde noe helt spesielt.

Med ballen på andre siden av banen løp en tilskuer bort til den ene assistentdommeren, og sprayet han i ansiktet med det politiet mener var pepperspray.

Tv-bildene viste dommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen som var helt rød på høyre side av ansiktet. Etter en liten vannsprut i ansiktet, og etter å ha snakket med dommerteamet, valgte han å fortsette.

VIDEO: SE HENDELSEN ØVERST I SAKEN.

– Advarte mot det i fjor

– Dette er helt uvanlige bilder, var reaksjonen til Eurosport-kommentator Anne Sturød.

Slik så assistendommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen etter å ha blitt angrepet av en tilskuer under kampen mellom Kongsvinger og Ranheim. Foto: Skjermdump, med tillatelse fra Eurosport Norge

Les også

Ohi Omoijuanfo scoret i rekordalder. Så kom motgangen: - Det ble for mye for meg

Hendelsen skapte naturligvis kraftige reaksjoner blant fotballfolk på sosiale medier.

– Fullstendig skandale på Gjemselund, skriver Mjøndalen-spiller Christian Gauseth.

– Dette er noe av det snåleste jeg har sett på en fotballbane. Assistentdommer forøvrig helt sjef, fortsetter kampen etter å ha vasket øye, legger han til.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad skriver følgende:

– Advarte mot det i fjor. NFF har tatt altfor lett på tilskuere som truer aktørenes sikkerhet. Minst poengtrekk i andre land. Småbøter håpløst.

– Han har det bra

Kollega Jesper Mathisen skriver:

– Hva blir straffen etter slik idioti som vi så på Gjemselund? Hvordan kan Kongsvinger bli straffet? Hvordan kan supporteren bli straffet?

Dommersjef Terje Hauge i NFF har snakket med dommerveileder på Gjemselund, som sier assistentdommer Skogsrud Haukåsen har det bra.

– Nå er det viktig å følge opp vår assistentdommer. Det er skremmende når slike ting skjer, så får vi håpe det var et engangstilfelle. Jeg har hvertfall aldri opplevd lignende, sier Hauge.

Les også

Dag Erik Pedersen i sorg: – Man kan begynne å gråte av mindre

Pågrepet av politiet

– Jeg kan på generelt grunnlag si at jeg har vært på mange kamper oppgjennom, og har opplevd sikkerhet og dyktige arrangører, sier Hauge.

Politiet i Innlandet melder på Twitter at en mann er pågrepet etter å ha sprayet linjedommer med pepperspray.

Han blir anmeldt av politiet for kroppskrenkelse.

– Det var en tilskuer som befant seg på kampen som går ned mot assistentdommeren og sprayer han i ansiktet med det politiet mener er pepperspray. Mannen, som er i 20-årene, ble så pågrepet av politiet og kjørt til Kongsvinger politistasjon hvor han venter på avhør, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Bård Einar Hoft, til NTB.

– Sjokkerende

– Dette er nesten sjokkerende. Jeg har selvfølgelig aldri vært borte i noe sånt før, og jeg håper aldri jeg får se det igjen. Det er bare vondt, sa Kongsvinger-trener Hans-Erik Eriksen til NTB etter kampslutt.

Erik Gusterud, mediesjef i Kongsvinger, sier til TV 2 at mannen prøvde å stikke av fra stadion, men ble fanget av vaktene på kampen.

– En mann av utenlandsk opprinnelse hoppet over gjerdet inn på stadion og sprayet linjedommeren med en rød, pepperspraylignende spray.

Kampen mellom Ranheim og Kongsvinger endte 0–0.

Les mer om

  1. Kongsvinger