Fotball

Rørt Åge Hareide slått til ridder: – Overraskende og veldig spesielt

Den norske fotballtreneren (66) ble hedret for sin innsats som dansk landslagssjef.

Åge Hareide ble slått til ridder da Danmarks ambassadør Jarl Frijs-Madsen holdt mottagelse for nordmannen som hadde stor suksess som Danmarks landslagssjef i fotball.
  • Henrik Gill

Åge Hareide satt fire år som dansk landslagssjef, med stor suksess. Torsdag ble han av dronningen utnevnt til ridder av Dannebrogordenen.

Danmarks ambassadør Jens Frijs-Madsen hadde invitert til hyllest av Hareide i sin residens, og det var en svært rørt Hareide som ble tildelt den høythengende ordenen.

– Det er vanskelig for meg å finne ord nå. Som spiller og trener får man sjelden en slik anerkjennelse. Jeg har hatt en fantastisk fin tid i Danmark som trener, innledet Hareide sin tale under utmerkelsen.

Videre viste han sin takknemlighet til sin trenerstab hos det danske landslaget.

– Akkurat slike personlige ting er jeg veldig dårlig på. Jeg skulle egentlig hatt med meg staben min, sa en rørt Hareide, som måtte bruke litt tid til å fullføre setningen.

– Og alle spillerne som jeg har hatt underveis, fortsatte han.

Videre takket han gamle kolleger, familie og naturligvis Danmark for utmerkelsen, mens han slet med å holde igjen tårene.

Åge Hareide kunne glise.
Les også

Hareide presentert som RBK-trener: – Vi må starte med å bli seriemester

– Overraskende

Hareide var tydelig rørt da han mottok medaljen som gjør han til ridder av Danneborgsordenen.

– Det var overraskende og veldig spesielt. Jeg trodde det skulle være et hyggeparty som en avslutning på min tid i Danmark, og så kom han med den der. Det var veldig spesielt, sa Hareide til NTB.

– Veldig spesielt, sier Åge Hareide om utmerkelsen.

66-åringens sterke prestasjoner som landslagssjef var tema da den danske ambassaden hyllet Hareide i residensen på Blindern i Oslo. Den nyansatte Rosenborg-treneren var sjef for det danske landslaget fra 2016 til 2020. Bare tre av 42 kamper endte med tap, og de 34 siste kampene gikk han ubeseiret.

Ny Rosenborg-trener

I mottagelsen var fremtredende politikere, sportsfolk og skuespillere til stede.

I fjor sommer fikk Hareide beskjed av det danske fotballforbundet (DBU) at han skulle erstattes med Kasper Hjulmand etter EM. Siden mesterskapet er flyttet til neste år, blir det uten nordmannen som trener.

Hareide signerte tirsdag med Rosenborg. 66-åringen har undertegnet en avtale som RBK-trener som i første omgang strekker seg ut 2021.

(©NTB/100% Sport)

Les mer om

  1. Åge Hareide
  2. Danmarks herrelandslag fotball