Fire prosent sjanse for Champions League – slik kan Liverpool nå turneringen

Bare en syltynn teori holder liv i Champions League-drømmen til Liverpool. Manager Jürgen Klopp (55) har gitt opp og ser fremover mot neste sesong.

SER FREMOVER: Hadde riktignok vært rart om Liverpools hovedtrener Jürgen Klopp hadde sett bakover i det som er en skuffende sesong – men han sier til pressen etter kampen lørdag at han ser frem til en ny sesong.

– Vi har ikke vært gode nok eller oss selv i lang, lang tid, sier Klopp til pressen, gjengitt av Liverpool Echo, etter at de spilte 1–1 mot Aston Villa lørdag.

– Jeg synes hele sesongen er en sesong der vi spiller som et lag som fortjener Europa League og ikke Champions League.

Liverpool befinner seg på en femteplassfemteplassDet gir Europa League. De fire øverste plassene gir Champions League. Manchester City og Arsenal er de to eneste lagene som er garantert Champions League-spill per 21. mai. i ligaen – tre poeng bak ligatreer og -firer Newcastle og Manchester United.

Liverpool har én kamp igjen mens Newcastle og Man. United har to igjen å spille.

– Jeg synes vi har gjort det ganske spennende. Jeg trodde ikke det var mulig for syv uker siden. Gutta har gjort det bra i denne perioden, sier Klopp, som henviser til at Liverpool har vunnet sine siste syv av åtte kamper.

Grafikk: www.sofascore.com

Slik når Liverpool Champions League:

  • Liverpool vinne uansett, borte mot Southampton neste helg.

Så må ett av følgende to punkter skje – i tillegg til punktet ovenfor:

  • Manchester United må tape hjemme mot Chelsea og Fulham.
  • Newcastle må tape hjemme mot Leicester og borte mot Chelsea. I tillegg må Newcastles målforskjell, som er syv mål bedre enn Liverpools, utlignes av Liverpool. Liverpool kan for eksempel slå Southampton 2–0, mens Newcastle taper 1–3 og 0–3.

Ifølge oddsmarkedet er det fire prosent sjanse for at Liverpool kvalifiserer seg til Champions League-spill til høsten.

Newcastle og Manchester United spiller henholdsvis mandag og torsdag. Det kan dermed hende at Liverpool ikke har noe å spille for mot Southampton.

Dersom Liverpool ikke når Champions League vil det være første gang uten Europas gjeveste selskap for rødtrøyene siden 2016/17-sesongen.

– Jeg tror supporterne også har kost seg. Du kunne se i dag at de ikke var sinte på oss, at de ser frem til en ny Premier League- og Europa League-sesong – og det gjør jeg også – selv om vi har en kamp igjen å spille, sier Klopp.

PS: Selv om Manchester City skulle vinne Champions League, betyr ikke det at femteplassen også gir Champions League-spill.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City55001431115
2Tottenham Hotspur5410135813
3Liverpool5410124813
4Arsenal541094513
5Brighton5401157812
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk