Fotball

Arsenal lekte seg i sesongåpningen

Ekspertene mente at Arsenal var svekket i et allerede småruskete forsvar da David Luiz ikke kunne spille. Slik var det ikke.

Midt i haugen er debutanten Gabriel som scoret i sin debut for Arsenal. Til slutt vant laget fra nord i London 3–0 mot Fulham i åpningskampen i Premier League. Foto: Clive Rose, Reuters/NTB scanpix

 • NTB
 • Kurt B. M. Haugli
  Aftenposten

Fulham-Arsenal 0–3

Stopperveteran David Luiz var skadet og vil være det noen uker fremover. Da rykket engelske fotballeksperter ut og mente at det kunne bety trøbbel for Arsenal. Mikel Arteta valgte å kjøre inn 22 år gamle Gabriel Magalhaes i midtforsvaret. Det viste seg at den unge stopperen som kom til Lille for bare noen dager siden virket.

Ingen savnet David Luiz, og ingen savnet definitivt ikke de defensive blunderne som han kunne finne på å produsere. Brasilianeren Gabriel holdt orden på forsvaret. På spillerbørsen til ESPN.com fikk han åtte av 10 mulige poeng. På Daily Mails spillerbørs får han 8,5 poeng. Det hjelper selvfølgelig på børspoengene at han scoret Arsenals andre mål i sin debutkamp.

– Gabriel spilte veldig bra sett i lys av at han ikke har spilt kamper på seks måneder, sa manager Mikel Arteta etter kampen.

Les også

Alle Premier League-kampene i september vises direkte på TV 2

Den franske ligaen ble som kjent aldri ferdigspilt etter at pandemien stoppet all fotball i månedsvis på vårparten. Gabriels forrige kamp ble spilt 8. mars.

Willians nye vår

Den andre store profilen i kampen Premier League-debuterte med Arsenals logokanon på brystet. Det var ingen unggutt som viste seg frem. 32 år gamle Willian kom til Arsenal fra Chelsea i sommerpausen. Han var banens beste og dominerte slik han bare gjorde i sine glansdager med Chelsea-drakt.

Brasilianeren sto bak alle tre Arsenals mål i denne kampen.

Johansen helt ute

Et Stefan Johansen-løst Fulham hadde ingen sjanse i serieåpningen hjemme mot Arsenal. «The Gunners» kjørte over naborivalen og ga seg ikke før det sto 3–0.

Landslagskaptein Johansen slet med spilletiden i store deler av forrige sesong, og han var ikke engang i troppen da nyopprykkede Fulham og FA-cupvinner Arsenal sparket i gang 2020/21-sesongen av Premier League.

I London-derbyet foran tomme tribuner på Craven Cottage var det Alexandre Lacazette som fikk æren av å score 2020/21-sesongens første mål etter ni minutter.

Etter klabb og babb i Fulham-boksen dukket franskmannen opp på to meter og pirket inn 1–0 til de blåkledde gjestene.

Det kom etter et sleivspark fra Granit Xhaka, en svak klarering av Tim Ream og en kjemperedning av Marek Rodak på et skuddforsøk fra tre meter fra Willian.

2–0 til gjestene var et faktum like etter pause. Gabriel gikk til værs etter en corner fra Willian og stanget inn Arsenals andre.

Kaptein Pierre-Emerick Aubameyang sto for kampens prestasjon etter timen. Han fikk ballen ute til venstre, dro seg inn i 16-meteren og plasserte ballen lekkert i lengste kryss til 3–0.

Det ble også sluttresultatet.

Pierre-Emerick Aubameyang scoret et nydelig mål. Foto: CLIVE ROSE / X01348

Usikre spillere

Og selv om Arteta kan slå fast at de nye spillerne fungerer, så vet han ikke hvor lenge han får beholde to av dem som sto for målene i kampen mot Fulham. Pierre-Emerick Aubameyang har ikke skrevet under ny kontrakt. Alexandre Lacazette skal etter ryktene ha ønsket seg bort. Rob Holding er en annen spiller som kan være på vei bort.

Overgangsvinduet stenger 5. oktober.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City25185250153559
2Manchester United25147453322149
3Leicester City25154644271749
4West Ham United25136639291045
5Chelsea25127641251643
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Premier League
 2. Arsenal FC
 3. Fulham FC

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Sist Arsenal hadde en så dårlig sesongstart, var ikke Mikel Arteta (38) født

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Aubameyang sendte Arsenal til himmels: Sikret FA-cuptittelen og Europa-spill

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Klopps bytte feilet for Liverpool i straffedrama på Wembley

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Aubameyang sendte Arsenal videre i Europa League

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Ødegaard med lekkerbisken til Arsenal-mål – kåret til banens beste

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Arteta bekrefter Ødegaard-samtaler