Hauge med i AC Milan-troppen – kan få debuten søndag

AC Milan-manager Stefano Pioli bekrefter at Jens Petter Hauge (20) er med i kamptroppen mot Spezia søndag.

Nysignerte Jens Petter Hauge kan få debuten for AC Milan allerede søndag.

Torsdag ble Jens Petter Hauge presentert som AC Milan-spiller. Tre dager senere kan den tidligere Bodø/Glimt-spilleren allerede få debuten for Rossoneri.

For da trener Stefano Pioli holdt pressekonferanse i forkant av kampen, bekreftet han at bodøværingen er tatt ut i kamptroppen.

AC Milan møter nyopprykkede Spezia søndag klokken 18.00.

På spørsmål om Hauge vil få sin Milan-debut mot Spezia, svarte treneren:

– Det kan være. Vi møtte ham i går, han trente med lagkompisene sine torsdag. Dette var kun med dem som ikke spilte torsdag. Fysisk er han i bedre form enn oss. Han har spilt en halv sesong i Norge. Det kan være han spiller i morgen. Han blir definitivt med i troppen, men jeg har ikke bestemt meg for om han skal spille. Han må fortsatt slå seg til ro i Milan og forstå lagkameratene, sa Pioli under torsdagens pressekonferanse.

Får skryt av treneren

Treneren avslørte at han pratet med Hauge på fredag.

– Jeg snakket med han i går. Jeg studerte han og laget hans (Bodø/Glimt) nøye da han skulle spille mot oss. Han spilte mest på venstresiden, men også mye i midten. Han har også spilt på høyresiden. Han er veldig rask og teknisk, men jeg må fortsatt finne ut hvor i laget han kan gi oss mest, sa Pioli.

På spørsmål fra TV 2 om hva som er den langsiktige planen med Hauge:

– Han er en ung spiller med stor kvalitet. I moderne fotball er det alltid en fordel å ha en spiller som er god én-mot-én og kan spille i mange posisjoner. Det gir oss mange alternativer. Men han kommer til en helt annerledes liga og mentalitet, og det kommer til å ta tid for ham å tilpasse seg. Men jeg tror at han er en spiller som vil gjøre det veldig bra, sier Pioli på spørsmål fra TV 2.

Stafano Pioli skryter av Hauge før kampen mot Spezia, hvor bodøværingen kan får sin Milan-debut. Her avbildet før torsdagens kamp mot Rio Ave.

Fin sesongstart

Milan har fått en fin serieåpning, og står med seks poeng etter sine første to kamper i Serie A. De røde og svarte vant 2–0 hjemme mot Bologna, før de vant 2–0 borte mot Crotone.

Torsdag kvalifiserte Milan seg også for gruppespillet i Europa League. Stjernespiller Hakan Çalhanoglu reddet Milan, og sikret straffesparkkonkurranse mot portugisiske Rio Ave, da han utlignet til 2–2 fra straffemerket helt på tampen i ekstraomgangene. Milan vant etter straffesparkkonkurranse, og dermed skal Hauge spille Europa League for Rossoneri denne sesongen.

Søndagens motstander, Spezia, står med ett tap og en seier hittil denne sesongen. Det nyopprykkede laget tapte åpningskampen mot Sassuolo (1–4), men tok en sterk borteseier over Udinese (0–2) forrige serierunde.

Etter kampen mot Spezia skal Jens Petter Hauge slutte seg til den norske a-landslagstroppen, som skal møte Serbia i det viktige Nations League-oppgjøret 8. oktober.

Etter landslagspausen skal Hauge og Milan ut i sesongens hittil tøffeste test. Det er nemlig duket for Derby della Madonnina, når Inter møter Milan på San Siro.