«Mirakelbrødre» hylles for Christian Eriksen-redning

De danske legebrødrene Morten og Anders Boesen blir hyllet som helter i Danmark etter at de klarte å redde Christian Eriksens liv lørdag kveld.

STORMER TIL: Anders Boesen (t.h.) var stadionlege og løp inn på banen sammen med en kollega (t.v.) da det ble klart at Christian Eriksen hadde segnet om.
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Den danske fotballstjernen (29) segnet om under EM-kampen mot Finland i Parken - men fikk rask legehjelp og har det etter omstendighetene bra.

– Legestaben, Anders og Morten ... jeg har aldri sett noe lignende. De var så besluttsomme, så iskalde under press, og de agerte profesjonelt, sa Kasper Schmeichel på den danske pressekonferansen mandag.

Ekstra Bladet omtaler dem som «mirakelbrødrene» og «hele Danmarks helter».

Les også

Schmeichel etter Eriksen-kollaps: – Ble stilt i en posisjon som jeg personlig ikke føler var fair

Morten Boesen (47) har siden 2019 vært landslagslege for det danske fotballforbundet. Hans bror Anders (44) var stadionlege under kampen lørdag kveld.

Morten Boesen var først borte hos Eriksen - etter at lagkameratene hadde vinket febrilsk på legehjelp. Bildene av behandlingen viser at det var hans bror Anders som ga Christian Eriksen oksygentilførsel. Sammen med dem på kne sitter ytterligere en stadionlege og en av Røde Kors-folkene.

– Vi fikk ham tilbake, har en alvorstynget Morten Boesen forklart på flere pressekonferanser.

BESKJEDEN: Morten Boesen er landslagslege for Danmark. Han har hele tiden nedtonet sin egen rolle da Christian Eriksen ble reddet.

– Det er vanskelig å si hvor nære vi var å miste Christian. Han var borte. Vi fikk startet hjertet hans igjen, men det var hjertestans, sa han søndag. Boesen har hele tiden nedtonet sin egen rolle.

Ekstra Bladet skriver at de er fire brødre, og alle er leger. Det samme er deres far.

– De paramedisinere og alle dem som kom på banen for å hjelpe, de er helter i våre øyne, sa Kasper Schmeichel mandag.

Les også

For noen typer. De er allerede EM-vinnere.

– At de kunne gjøre det de gjorde, mens hele verden så på dem, er jo bare et mirakel, fortsatte målvakten.

Morten Boesen har vært tilknyttet FC København helt siden 2005 ifølge klubbens hjemmeside. Han har også egen klinikk i Parken. Han har tidligere jobbet ved en rekke sykehus - blant annet Rigshospitalet, som ligger rett i nærheten av Parken og dit Christian Eriksen ble brakt lørdag kveld.

– Når Morten ikke selv kan være med som klubblege på våre kamper, stepper brødrene Anders og Lars inn, skriver FC København på sine hjemmesider.

De to redningsmennene fra Parken var for øvrig noen av de beste badmintonspillerne i landet - en idrett som har prestisje i Danmark. Anders Boesen var på sitt beste rangert som nummer tre i verden.

Danmarks neste kamp er mot Belgia torsdag kveld.

– Jeg vil spille for Christian og dem som har støttet oss, sa Pierre-Emile Højbjerg på mandagens pressekonferanse.

– Det har vært så mange mennesker med respekt, forståelse og støtte. Jeg vet ikke hvordan jeg skal si takk på lagets vegne, men det gir oss styrke.