Hareide blåser ut etter rødt kort: – Helt sinnssykt

VALLE (VG) (Vålerenga – Rosenborg 1–0) RBK-trener Åge Hareide (67) var sterkt uenig i at spissen Dino Islamovic fikk marsjordre på overtid av første omgang. Det endte med lagets fjerde strake tap.

– Det er helt sinnssykt. Jeg er så lei av norske dommere. Det første kortet er helt unødvendig av dommeren å gi. Det er en kamp om ballen, en duell, ikke stygt i det hele tatt. Det andre er OK. Det har konsekvenser for oss, sier en opprørt Åge Hareide til Eurosport i pausen på Intility Arena.

Trønderne har nå tapt sine fire siste eliteseriekamper. Det er den verste tapsrekken deres siden 2005.

Etter kampen hadde Hareide en noe roligere tone da han møtte VG.

– Jeg synes det er veldig uforutsigbart. Vi har opplevd store feil i det siste, og i dag får vi en spiller utvist på grunn av at han får et gult kort på en lett forseelse. Det andre gule kortet er ok, men han legger ikke linja godt når det første blir gult. Man vet liksom ikke helt hva som er hva. Man vet ikke lenger hva det dømmes på, sier RBK-treneren til VG.

Vålerenga-spiller Christian Borchgrevink sier til VG at han mener det var en riktig avgjørelse å vise ut Dino Islamovic. Backen mener at det andre gule kortet var på grensen til et rødt kort, og at en spiller som har fått et gult kort er nødt til å tenke på det resten av kampen.

Dommer Sigurd Smehus Kringstad forklarer situasjonene slik til VG.

– Islamovic var involvert i to situasjoner hvor han går inn hensynsløst to ganger som resulterer til gult kort. Så gjør han det igjen og da får han sitt andre. sier Kringstad til VG.

– Hvordan vurderer du helt på tampen?

– Reitan blokkerer en Vålerenga-spiller på bakerste. Han har ikke fokus på ball og ser kun på spiller. For meg er det frispark, og da blåser jeg det.

Helt på slutten ble Rosenborg tilsynelatende uforståelig fratatt en utligning til 1–1 da Vålerenga fikk frispark i en situasjon som mer så ut som straffe til trønderne. Vegar Eggen Hedenstad headet i mål.

– Jeg synes det er straffespark til Rosenborg, sier Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud på direkten.

– Hovland blir overfalt, men han (dommeren) sier han dømmer på Reitan først, men jeg har ikke sett den om igjen. Om han vurderer det som frispark kan man ikke gjøre noe med det, sier Hareide til VG.

Les også

Tollås om Vålerengas kontraktstilbud: – Skuffende og respektløst

Islamovic-utvisningen, som kom to minutter på overtid av første omgang, ga Rosenborg vanskelige arbeidsforhold i den viktige kampen for bronsemedaljen mot Vålerenga.

Etter å ha vært det førende laget før pause, måtte RBK – i en 4–4–1-formasjon – fokusere på å holde den ene VIF-offensiven etter den andre unna i andre omgang.

Og etter at de klarte å holde unna i 77 minutter, måtte keeper André Hansen gi tapt da Vålerengas driblefant Aron Dønnum skar inn fra høyresiden og prikket ballen inn langs stolpen.

Les også

Start misbrukte gyllen mulighet: – Vi har ikke gjort det lett for oss selv

Da tok det av på Valle. De blåkledde spillerne omfavnet hverandre, og Dønnum fikk en bamseklem av en storfornøyd Fagermo, som gjennom hele andre omgang hadde skreket til spillerne sine at de måtte holde trykket oppe for å utnytte overtallet.

Helt på slutten utlignet tilsynelatende Rosenborg ved Vegar Eggen Hedenstad, men dommeren dømte frispark til Vålerenga. Ut fra Tv-bildene var det uforståelig. Derimot kunne det ha vært straffespark til Rosenborgs Even Hovland, som gikk i bakken i kamp med Ivan Näsberg.

– Det er høy temperatur i garderoben nå. Hver runde er det noe tull med dommerne, sier Erlend Dahl Reitan selv til Eurosport.

Les også

Sjansesløseri da Molde festet grepet om sølvmedaljen

– Det er latterlig (at dommeren blåser mot meg), sier RBK-spilleren.

Dag-Eilev Fagermo derimot er klar på at det var frispark mot Dahl Reitan:

– Det er et sperretrekk som er for grovt, han ser ikke på ballen, mener Vålerenga-treneren.

Seieren innebærer et stort steg mot Vålerengas første medalje siden 2010. Vålerenga skal møte Viking på bortebane og Start hjemme før sesongslutt. Rosenborg har igjen kamper mot Mjøndalen (hjemme), Molde (hjemme) og Sandefjord (borte).

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering