Fotball

Molde får ikke karanteneunntak. Det går mot Champions League-møte på nøytral grunn

Moldes Champions League-møte med Qarabag må etter alle solemerker spilles på nøytral grunn. Regjeringen gir ikke unntak fra karantenebestemmelsene.

Molde må etter alle solemerker spille på nøytral grunn.
  • NTB

Det bekrefter kulturminister Abid Raja (V) overfor NTB tirsdag.

– Det vil dessverre ikke være mulig å få til en avklaring av et eventuelt unntak før Moldes kamp mot Qarabag. Jeg har derfor gitt beskjed til NFF og Molde om at en avklaring i regjering ikke vil foreligge før i slutten av neste uke, og at de må planlegge sin aktivitet ut fra dette, sier statsråden.

– Det vil si at de må planlegge for å spille kamp på nøytral grunn i henhold til Uefas bestemmelser, legger han til.

I henhold til trekningen av den tredje kvalifiseringsrunden i Champions League skal Molde møte Qarabag på bortebane i Aserbajdsjan tirsdag 15. eller onsdag 16. september.

I og med at Aserbajdsjan ligger utenfor Schengen-området utløser reisen dit ti dagers karantene for Molde-spillerne etter hjemkomst til Norge. I denne perioden kan det verken trenes eller spilles kamper. I så fall må klubben få utsatt to seriekamper.

Nå blir Champions League-kampen flyttet.

Les også

Moldes Europa-skjebne kan henge i en tynn tråd

Polen?

Det bekrefter også NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn overfor NTB.

– Skal en følge de bestemmelsene som er lagt til grunn av Uefa, må kampen flyttes til et annet sted, sier han.

Både Det europeiske fotballforbundet, Norges Fotballforbund og Qarabag har vært involvert i diskusjonene som den siste tiden har pågått i saken.

Uefa har inngått avtaler med landene Polen, Kypros, Hellas og Ungarn med tanke på gjennomføring av kamper som må spilles på nøytral grunn. Alt tyder på at Molde-kampen går i et av disse.

– Første fase nå er å se på de fire landene. Samtidig er det hjemmelaget Qarabag som skal lede an i prosessen, sier NFF-direktør Fisketjønn.

Les også

I fjor tippet han sølv til Molde. Se hva eksperten tror i år.

Må i karantene

Dersom kampen skulle ende opp med å bli spilt eksempelvis i Ungarn, vil også det utløse karantene for Molde-spillerne ved hjemkomst. Samtidig vil karanteneopplegget være forenklet, all den tid Ungarn ligger innenfor Schengen.

I praksis vil det si at Molde-spillerne må avlegge to virustester med fem dagers mellomrom etter hjemkomst til Norge. Forutsatt at den første er negativ, kan laget trene og spille kamper i påvente av den neste. På fritiden må imidlertid spillerne være i karantene.

Molde er oppsatt med ligakamper mot Vålerenga på bortebane 19. september og Sandefjord på hjemmebane 26. september. Disse kampene ville ha måtte bli flyttet dersom laget skulle reist til Aserbajdsjan uten noen form for unntak ved hjemkomst.

Les mer om

  1. Molde