Fotball

Molde bekrefter forhandlinger om Sheriff Sinyan

Molde nærmer seg et salg av midtstopper Sheriff Sinyan (24), bekrefter klubben. Ifølge VGs opplysninger er det snakk om Slavia Praha og en overgangssum på et tosifret antall millioner.

TOMMEL OPP: Sheriff Sinyan i aksjon for Molde mot Haugesund i november.
  • Mats Arntzen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Moldes deltakelse i Europa League ser ut til å ha vekket interessen for klubber på kontinentet.

Slavia Praha skal etter det VG får opplyst ha lagt inn et bud på midtstopper Sheriff Sinyan (24) på et tosifret antall millioner.

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt bud på Sheriff, og at vi er i dialog med en klubb om ham, sier administrerende direktør Ole Erik Stavrum i Molde FK til VG.

– Hvor sannsynlig er det at dette går i orden?

– Når du først går i dialog med en klubb, så er det et tegn på at det ikke er noen umulighet å få det til. Molde er en selgende klubb, så hvis det kommer et tilbud som både vi og spilleren er fornøyd med, så selger vi ham, sier Stavrum.

VG kjenner til at Molde har vært i dialog med Start om en mulig overgang for midtstopperen Jesper Daland, men den ettertraktede unggutten har også vært ønsket av klubber i utlandet.

I vinter la Serie A-klubben Benevento inn et vesentlig bud på Start-talentet Jesper Daland (21) på Deadline Day. Start aksepterte, men det ble for dårlig tid.

VG har ikke lyktes å få en kommentar fra Sheriff Sinyan eller hans agent, Atta Aneke.

Stavrum ønsker ikke å kommentere Moldes jakt på en erstatter for midtstopperen, men svarer lattermildt slik på spørsmål om Daland-interessen:

– Jeg kan bekrefte at vi kommer til å spille med to midtstoppere i alle kamper i år også.

Sinyan ble hentet til Molde fra Lillestrøm før 2020-sesongen. Han fikk 14 kamper fra start og fem som innbytter i Eliteserien forrige sesong.

I tillegg til Sinyan er Martin Bjørnbak og Stian Gregersen alternativer på midtstopperplass. Midtbanespillerne Martin Ellingsen og Fredrik Sjølstad har også vikariert i forsvaret.

Til helgen begynner Eliteserien igjen. Molde serieåpner hjemme mot Kristiansund søndag kveld klokken 18.00.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Sheriff Sinyan
  4. Slavia Praha