Keeper ble OL-vraket rett før kamp: – Det var et uhell

Hege Riise og det engelske fotballforbundet legger seg flate etter glipp.

Her er Hege Riise før avreise til England.
  • Nicholas Bergh

Hege Riise startet jobben som England-trener med 6–0-seier over Nord-Irland i februar, men nå er det mer ubehagelige tider.

Det engelske fotballforbundet (FA) har nemlig måttet beklage måten spillere ble vraket fra OL-troppen på.

Onsdag sendte forbundet ut en e-post. Der fikk blant andre Birmingham-keeper Hannah Hampton (20) beskjed om at hun ikke får være med i OL-troppen. Problemet var at e-posten ble sendt kun halvannen time før Hamptons kamp mot Everton.

– Det var et uhell som absolutt ikke skulle skjedd, skriver Hege Riise i en tekstmelding til Aftenposten.

I tårer

Birmingham tapte kampen 0–4. Tidligere OL-aktuelle Hampton hadde ikke sin beste kamp og gjorde tre avgjørende keepertabber, ifølge Birmingham-trener Carla Ward.

– Da jentene skulle varme opp, var hun i tårer. Vi lurte på om hun i det hele tatt kunne starte. Timingen var helt latterlig, sier Ward ifølge The Guardian

– Dette er en jente, en 20 år gammel jente, og tårene flommet. Man kan se at det påvirket henne der ute i dag og jeg synes timingen var tankeløs, fortsetter Ward.

Everton-manager Willie Kirk var også kritisk. To av Everton-spillerne ble nemlig også vraket i e-posten før kampstart.

Kun halvannen time etter at Hannah Hampton ble OL-vraket, fikk hun en tøff kamp mot Everton.

Beskyldes for forskjellsbehandling

Birmingham-treneren hevder glippen aldri ville skjedd halvannen time før en Champions League-kamp eller hvis Manchester City skulle spille.

– Visste dere om kampen?

– Ja, men e-posten gikk ut litt for tidlig, svarer Hege Riise.

Associated Press-journalist Rob Harris skriver på Twitter at det var Hege Riise som kom med vrake-beskjeden. Det er ikke helt riktig. Ifølge Riise selv gikk mailen ut fra FA sentralt.

Les også

Hege Riise ut mot OL-president: – Skal ikke akseptere det

Skal ringe spillerne

I OL skal Riise lede et lag med Storbritannias beste spillere. I OL konkurrerer nemlig England, Nord-Irland, Wales og Skottland sammen som Storbritannia. Listen som ble offentliggjort denne uken, var på 35 spillere. Dermed blir flere spillere vraket før den endelige troppen er klar.

FA har tatt det fulle ansvaret for e-post-glippen. Hege Riise sier hun skal snakke med Hampton og de andre rammede spillerne.

– Det er beklagelig at det skjer og vi legger oss flate for hendelsen, sier Riise.