Fotball

Hareide om keeper-Hansen: – Han er mannen Ståle bør bruke på landslaget

André Hansen var tvilsom før kampen, men var strålende da Rosenborg sikret et poeng i seriepremieren.

André Hansen leverte flere matchvinner-redninger mot Vålerenga i seriepremieren.
  • Petter Rasmus

Intility Arena: – André var veldig god. Det var gledelig å se. Jeg tror at Norge har en god landslagskeeper, sier Åge Hareide etter 1–1 i sesongpremieren mot Vålerenga.

André Hansen var meget god, og hindret flere store muligheter for hjemmelaget. Med Ståle Solbakken på tribunen, mener Hareide at landslagstreneren så den keeperen han bør bruke mellom stengene for Norge framover.

– Ja, det synes jeg. Slik det er nå. Rune Jarstein har dessverre fått korona, og har vært syk. Det sies at han sliter fortsatt. Det er synd for Rune, men da er ikke jeg i tvil om André er den mannen Ståle bør bruke, sier Hareide.

Hansen er Rosenborgs beste på Adresseavisens spillerbørs:

Les også

RBK-børsen: Denne mannen reddet RBK i serieåpningen

– 1–1 er ok. Det er en vanskelig kamp for oss med Enga borte. Og om vi ikke vinner, så skal vi ikke tape, sier Åge Hareide.
Les også

Slo tilbake og reddet RBK-poeng

Ryggdrama

Det var lenge tvilsomt om Hansen i det hele tatt kunne spille kampen mot Vålerenga. Ryktene begynte å svirre da Rosenborg på sosiale medier tidlig søndag ettermiddag postet videoer av Julian Faye Lund og Sander Tangvik. Flere hevdet at Hansen ikke var med til Oslo.

Det viste seg å ikke stemme, men ingen røyk uten ild. Nå avslører Hareide grunnen til at alle tre keeperne var med til hovedstaden:

– André hadde en dårlig rygg etter treningen i går, og derfor tok vi med en ekstra keeper. Han sliter med en utglidning, men det gikk bra.

Beslutningen om at Hansen skulle spille ble tatt først da laget var på plass i Oslo. En meget god beslutning, skulle det vise seg.

– Det var gode redninger. Han har god refleks.

– Det var da en nøktern vurdering?

– Han er landslagskeeper, og gjør slike redninger, gliser Hareide.

– En maskin

Rosenborgs målscorer Kristoffer Zachariassen lar seg også imponere over keeper Hansen.

– Han er en maskin og uten tvil en av Norges beste keepere. For oss er det svært viktig å ha han klar og frisk.

Kristoffer Zachariassen feires etter scoringen. Nå hyller han keeper-helten André Hansen.

– Er han den beste norske keeperen akkurat nå?

– Ja, det kan fort være.

– Vidar Örn Kjartansson hadde en eventyrlig dobbeltsjanse i førsteomgangen, men klarte ikke å overliste André. Hva tenkte du da?

– Jeg var sikker på at det skulle bli mål. Jeg var klar til å snu meg for å gå til midtsirkelen. André er jo en klassekeeper, og man skal aldri gi opp før ballen faktisk ligger i målet når han spiller, sier han.

Amper på sidelinja

Om RBK-sjef Åge Hareide var fornøyd med keeperen sin, var han desto mindre fornøyd med kamplederen. Gjentatte ganger under matchen var Hareide svært tydelig, både i kroppsspråk og tale, i retning dommer Tore Hansen.

– Vi får gule kort i tilsvarende situasjoner der Vålerengas spillere ikke får kort. Jeg reagerer på dommerens linje. Vi får fire kort og de ett, sier Hareide.

Fem minutt før full tid ropte RBK-spillerne på hands og dermed straffe da Stefano Vecchia spilte ballen i hånda på Engas Näsberg. Men en godt plassert Hansen valgte å ikke blåse.

– Ballen fra Vecchia blir stoppet med hånda. Det er utvilsomt. Så må dommeren vurdere hvordan han tolker handsregelen. Så lenge som hånden stopper ballen fra å gå videre til en av våre, så er det hands.

– Blir dere snytt for straffe?

– Spør dommeren, svarer Hareide.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt24156349212851
2Molde24145557282947
3Rosenborg24126649301942
4Viking2312564741641
5Kristiansund2412393033-339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. André Hansen
  2. Eliteserien
  3. Åge Hareide
  4. Rosenborg BK
  5. Kristoffer Zachariassen