Fotball

Maars Johnsens melkerute etter uttak: – Ingen tid til å tenke

MARBELLA (VG) Bjørn Maars Johnsen (29) var på treningsleir i Canada da landslaget ringte. Da var det bare å kaste seg rundt.

TILBAKE: Bjørn Maars Johnsen (t.v.) er tilbake i landslagsvarmen. Det er ikke Tarik Elyounoussi og Stefan Johansen. Sistnevnte har lagt opp landslagskarrieren.
  • Arilas Berg Ould-Saada, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Han er den siste spilleren til å bli tatt ut i Ståle Solbakkens tropp, men en av de første til å stille på samling i Marbella.

Johnsen fikk torsdag telefon av landslagsledelsen om at han var tatt ut i troppen som skal møte Gibraltar, Tyrkia og Montenegro de neste to ukene.

Natt til fredag norsk tid satte han seg på et fly fra Toronto. Klokken 07.21 landet han i Amsterdam. Derfra går flyet videre til spanske Alicante mandag morgen klokken 09.50.

I Alicante plukkes Johnsen opp av en sjåfør. Bilturen til Marbella tar mellom fem og seks timer. Trolig er han på plass på landslagets Meliá-hotell mellom Marbella og Puerto Banús ved middagstider fredag.

Les også

Maars Johnsen med hjertesukk fra Asia: – Merkelig

Maars Johnsen innrømmer overfor VG at han ble tatt på sengen av landslagsuttaket, men 29-åringen har med tiden lært at det meste kan skje:

– Jeg trodde ikke jeg kom til å vinne Champions League i noen slags form, men det gjorde jeg, så dette er bare enda en gledelig overraskelse.

– Hvordan reagerte du da du fikk telefonen?

– Ingen tid til å tenke når plikten kaller. Jeg kastet meg på neste fly, sier norsk-amerikaneren.

Man skulle tro at en midtbanespiller som Sondre Tronstad eller Fredrik Aursnes ville erstatte Mathias Normann da den Russland-baserte midtbaneterrieren meldte forfall, men valget av Johnsen har en logisk forklaring.

– Jeg vet at det er på grunn av situasjonen til spillerne som kommer fra Tyskland, sier han selv.

Spissene Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth er foreløpig ikke tilgjengelige til den første kampen mot Gibraltar på grunn av innreisekarantene når de skal tilbake til Tyskland. Men landslagsledelsen jobber «døgnet rundt» med å skaffe dem unntak.

I tillegg til Johnsen ble Ørjan Håskjold Nyland tatt ut som erstatter for Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson, som mistet landslagsplassen etter at det brøt ut smitte i VIF-troppen.

Les mer om

  1. Bjørn Maars Johnsen
  2. Herrelandslaget fotball