Fotball

Ny Premier League-sesong starter i september

Mulig kort sommerferie for Ole Gunnar Solskjær og co.

Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United er langt fra ferdigspilt denne sesongen. Men den nye sesongen er allerede bare en og en halv måned unna. Martin Rickett / POOL PA

 • NTB

Premier League besluttet fredag at ligaen starter 2021-22-sesongen lørdag 12. september. Samme dag starter også blant annet mesterskapsserien.

Det bekreftes på ligaens nettsted.

Selv om neste sesong starter en måned senere enn vanlig, skal siste runde holdes mot slutten av mai slik den pleier. Siste kampdato for sesongen er søndag 23. mai 2021.

Inneværende sesong avsluttes søndag, mens FA Cup-finalen mellom Arsenal og Chelsea er en uke senere, søndag 2. august.

Les også

Refses etter Liverpool-uttalelse: – Tullete

Kort pause

Noen av de engelske lagene skal også ut i spill i mesterligaen og Europaligaen. Det kan bety en pause på kun tre uker mellom sesongene for lagene det gjelder.

Chelsea møter Bayern München til 2. kamp i åttendedelsfinalen av Champions League 8. august, mens Wolverhampton og Ole Gunnar Solskjærs United skal spille sluttspill i Europaligaen fra henholdsvis 5. og 6. august.

Kevin De Bruyne og Manchester City risikerer kort sommerpause. Peter Powell / X06528

Champions League-finalen er i Lisboa 23. august, mens finalen i Europaligaen er to dager tidligere på fredag 21. august.

Det er tre uker før sesongstarten i Premier League i 2020-21.

Championship starter likt

Fredag ble det også kjent når blant annet Championship går av stabelen. I likhet med Premier League starter mesterskapsserien, League One og League Two sine sesonger på lørdag 12. september.

De avsluttes litt tidligere mai. Det bekreftes på nettstedet til Football League, som har ansvar for divisjonene under Premier League.

– 2020-21-sesongen vil avsluttes 8. og 9. mai 2021, mens play off-finalene igjen vil spilles på Spring Bank Holiday-helgen i slutten av mai.

Bank Holiday er en offentlig høytidsdag i Storbritannia og i mai 2021 er dette helgen som varer fra lørdag 29. til mandag 31. mai.

Les mer om

 1. Premier League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Solskjær ba om hjelp. Nå får han trolig ønsket sitt oppfylt.

 2. FOTBALL

  Ny beskjed skaper store forskjeller. Klar ulempe for Solskjær, mener TV 2-ekspert.

 3. FOTBALL

  «Det siste Solskjær trenger nå, er lystgass»

 4. FOTBALL

  Innførte ny fotballregel i koronakrisen – nå blir den forlenget

 5. FOTBALL

  Solskjær nominert til månedens manager igjen

 6. FOTBALL

  «En klubb på denne størrelsen tåler en sesong utenfor Champions League av og til. Men den tåler ikke at det blir en vane»