Fotball

Hyller Rekdals gjenoppbygging av VIF

Ekspert sidestiller trenerens prestasjon denne sesongen med gullet fra 2005.

Kjetil Rekdal (blå jakke) har jublet mye sammen med spillerne denne sesongen.
  • Sindre Trygsland

— Han har ryddet veldig opp. Det å klare å ha den poengfangsten med utgangspunktet han har nå er sterkt, men ikke tilfeldig, sier Amund Skiri.

Han er C More-ekspert og har spilt under Rekdal både i Vålerenga og Aalesund.

I sin tredje sesong etter Vålerenga-returen i 2013 seiler Kjetil Rekdal og hans mannskap i medvind. Sølvplass og 33 poeng etter 17 serierunder er fasit før toppmøtet mot Stabæk på Nadderud.

Les også

Ekspertenes dom: Riise er overraskelsen, Molde er skuffelsen og Rosenborg er vinneren

Bakke: Godt håndverk

EKSPERT: Amund Skiri.

Første sesong etter tilbakekomsten endte med 11. plass. I fjor klatret Oslo-laget fem plasser på tabellen. Med seier mot Stabæk er laget fortsatt med i gullkampen med 12 serierunder igjen.— Det står ikke tilbake for det han gjorde i 2005. Han presterer noe av sitt beste som trener. Da han vant gull med Vålerenga hadde han helt andre ressurser, sier Amund Skiri.

VIF-investor Tor Olav Trøim var i ekstase etter klubbens 2-0-seier over erkerival Lillestrøm mandag. Han ga uttrykk for at han forlater Vålerenga hvis Rekdal forsvinner. Trøim er ikke den eneste som er imponert.

— Det er godt håndverk. De levde litt farlig denne første sesongen under Kjetil, men sakte, men sikkert har han vekslet ut spillere og fått inn de han har bruk for, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke om årets VIF-utgave.

Møtes til trenerduell

Kjetil Siem var direktør i klubben da de tok sølv i 2004 og gull året etter. Han sier det er vanskelig å sammenligne den perioden med årets Vålerenga.

— Man skal jo kreve mye av en såpass tydelig og meritert trener, men når man ser hva han gjorde sist i Vålerenga, i Aalesund og det han gjør nå, så er det vanskelig å ta fra Rekdal det han har fått til. Det er imponerende, sier Siem.

Dagens toppmøte på Nadderud blir også en trenerduell. Mellom Bob Bradley og Kjetil Rekdal. Amerikaneren har vist seg som en ypperlig lagbygger, det samme har Rekdal.

— Det er en kamp mellom to forskjellige trenertyper, der Rekdal er litt mer managertypen som bruker trenerteamet til å lede øktene, er Bradley mannen som står midt ute på feltet og coacher spillerne til enhver minste detalj, sier Amund Skiri.

Han har foreløpig liten tro på at seriegullet ender på Oslo Øst uansett utfall i Bærum. Men også sølvet kan bli vanskelig.

— Jeg syns Stabæk har prestert best. De har faktisk fått mindre poeng enn de burde. At de ligger der er helt fortjent, minst, sier C More-eksperten.

Les også

  1. Først ble Northug rundlurt av lillebror - så stakk han fra kampen

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Kristiansund137241312123
4Rosenborg146442619722
5Vålerenga145632520521
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Kjetil Rekdal
  3. Vålerenga Fotball