Målet for sesongen: Å spille for Norge igjen

Ruben Yttergård Jenssen (27) har som mål å komme tilbake på landslaget i løpet av den kommende sesongen.

Ruben Yttergård Jenssen håper å spille seg tilbake på landslaget gjennom godt spill for Kaiserslautern.

KAISERSLAUTERN/TROMSØ: Jenssen og Kaiserslautern kom seg greit gjennom generalprøven mot 3. Liga-laget SV Wehen Wiesbaden foran fredagens sesongåpning borte mot MSV Duisburg.

– Det var en godkjent generalprøve av oss. Wiesbaden er ingen enkel motstander som vi slo på straffesparkkonkurranse i cupen i fjor, så vi er bra i rute fram til fredag, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

Syv kamper

Sist 27-åringen fra Tromsø spilte for landslaget var i første EM-kvalikkamp hjemme mot Italia 9. september.

De syv siste kampene for A-landslaget (fem kvalikkamper og to privatlandskamper) har foregått uten Jenssen, som har store mål om å spille under Per-Mathias Høgmo igjen.

– Jeg håper på en skadefri sesong der vi er med å prege ligaen hele veien og en sesong der jeg kjemper meg tilbake i landslagsdiskusjonen, sier 27-åringen som står med 34 A-landslagskamper.

Yttergård Jenssen har den siste tiden blant annet vært linket til Sheffield Wednesday og engelsk fotball, men 27-åringen sier han tenker lite på en eventuell overgang.

– Jeg har fullt fokus på Kaiserslautern og seriestart, sier Jenssen, som er inne i sitt siste kontraktsår med den tyske klubben.

– Jeg har en fortløpende og god dialog med Kaiserslautern om fremtiden.

– Masse talent

Sist uke ble det også klart at Brian Stangnes Kjeldsberg (17) signerte kontrakt med Kaiserslautern og dermed blir den andre spilleren fra Tromsø som tar turen til den tyske klubben.

– En kjempespennende signering. Jeg var selv å så kampen han spilte mot Kaiserslautern for TIL. Det er ingen tvil om at gutten har masse talent, sier Ruben Yttergård Jenssen, som er klar på hvilke utfordringer 17-åringen også står over for når de nå blir lagkamerater i samme klubb, selv om Kjeldsberg i hovedsak skal være en del av Kaiserslauterns juniorlag.

– Det er ingen enkel oppgave å finne seg til rette i en ny kultur og i et nytt land, men det viktigste er at Kaiserslautern har stor tro på han, så det tror jeg kommer til å gå bra, sier Ruben Yttergård Jenssen.