Mjelde etter 0-4-tapet: - Det er ikke jeg som avgjør egen fremtid

Et hjelpeløst Start ble knust 0-4 av et svekket Odd. Nå har laget tapt fem på rad og nærmer seg nedrykksstreken. Samtidig øker presset på Mons Ivar Mjelde.

svp://101222?view=bt

START — ODD 0-4

KRISTIANSAND (fvn.no): - Det er noen andre i klubben som må svare om jeg er problemet. Det er ikke jeg som avgjør egen fremtid. Jeg er motivert til å fullføre jobben og det er utrolig viktig for både meg og klubben at vi overlever, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde etter at Start ble knust av Odd på hjemmebane søndag ettermiddag.

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, har fortsatt troen på at Mjelde kan lede Start ut av krisen nok en gang.

  • Vi har vært gjennom tunge perioder før, og har kommet oss styrket ut av det, så det har vi tro på at vi skal få til sammen, sier Øgrey Brandsdal.

- Så Mjelde er rett mann for Start?

  • Ja, det har han vist gjennom tunge perioder tidligere. Vi er inne i et lite blindspor nå, og det nytter ikke å skylde på enkeltpersoner, sier Øgrey Brandsdal.
UNDER PRESS: Start-trener Mons Ivar Mjelde blir intervjuet etter tapet mot Odd.

- Hvordan skal dere få til det? - Vi hadde håpet vi skulle få til det i dag. Vi får bare bygge oss opp, og satse på at vi tar neste kamp. Det er ti kamper igjen å gjøre det på. Vi har fortsatt store muligheter, men vi er nødt til å komme oss ut av dette blindsporet så raskt som bare mulig, sier Øgrey Brandsdal.

- Ekstremt skuffende

Et svekket Odd-lag, uten spillere som Lars Kristian Eriksen og kaptein Steffen Hagen, gikk rett i strupen på Start fra avspark. Allerede etter ett minutts spill lå den første ballen i nettet bak keeper Håkon Opdal.

Start klønet det til i eget forsvar, og ballen havnet i beina på Odds stortalent Rafik Zekhnini. 17-åringen lurte bort Espen Hoff, og smelte til fra 17 meters hold. Opdal kastet seg, men klarte ikke å hindre at skuddet snek seg inn helt nede i det venstre hjørnet.

Ti minutter senere doblet gjestene ledelsen. Odd fikk en feil idømt corner. Den ble slått hardt inn i feltet, Alex De John fikk hodet på ballen, før den havnet i føttene til Bentley på bakerste stolpe. Nigerianeren fikk avslutte fra kloss hold på åpent mål, og dermed 0-2 på Sparebanken Sør Arena.

KNUSTE START: Odd tok en storseier mot Solomon Owello og Start i Kristiansand.

Da 23 minutter var spilt kunne det stått 0-3. Fredrik Nordkvelle fikk drømmetreff fra 18 meter. Opdal var fint med, og klarte å få en hånd på skuddet, som suste videre i tverrliggeren.Vondt ble til verre for Start da klokka passerte 33 minutter. Solomon Owello felte en feilvendt Nordkvelle innenfor 16-meteren, og dermed straffe til bortelaget.

— Det er ekstremt skuffende at vi slipper inn så mye billige mål. Vi gir Odd tre mål, og vi gjør det vanskelig for oss selv. Det er nesten komisk. Heldigvis bedret det seg litt i 2.omgang, sier Mjelde som skrøt av ungguttene som kom inn.

Start hevet seg

Mons Ivar Mjelde gjorde ett bytte i pausen. Ut gikk førsteomgangs beste, Lars-Jørgen Salvesen. Inn kom Mathias Rasmussen.

Innbytteren fikk en gedigen mulighet til å skyte Start tilbake i kampen etter bare tre minutter på banen. Start kontret, og fra høyresiden slo Kristoffer Ajer en presis pasning til Rasmussen som var alene i Odds 16-meter. I stedet for å ta ned ballen, klemte Rasmussen til med venstrefoten, men skuddet gikk langt over mål.

Start skapte litt etter hvilen. Ajer fyrte av fra skrått hold på høyresiden, men klarte ikke å plassere forsøket sitt mellom stengene til Rossbach.

Rasmussen fikk nok en ok mulighet kort tid senere. Han ble servert av Hoff like utenfor feltet til Odd, og avsluttet nok en gang med venstrefoten. Skuddet gikk rett i klypene på Odds sisteskanse.

Start kastet innpå sitt 16-årige spisstalent Markus Håbestad mot slutten av kampen i jakten på scoring, men i stedet var det Ole Jørgen Halvorsen som satte inn den siste spikeren i Start-kista med en fin scoring.

svp://101222?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk