Fotball

Rosenborg videre til semifinale etter nytt målshow

RBK lekte seg med Mjøndalen i cupen — møter Stabæk i semifinalen.

  • Sjur Magnus Bergstrøm

ROSENBORG — MJØNDALEN 4-0:

LERKENDAL (Adressa.no): Rosenborg hadde en uvanlig treg start på kampen, men avgjorde kvartfinalenmot Mjøndalen før det var spilt 34 minutter. Et effektivt RBK hadde da skaffet seg 3-0-ledelse etter scoringer av Alexander Søderlund, Yann--Erik de Lanlay og Matthias Vilhjelmsson. De Lanlays scoring varhans første for klubben etter at han kom fra Viking tidligere i sommer.

Pål André Helland fastsatte sluttresultatet til 4-0 etter 59 minutter med en velplassert avslutning og dermed var det klart at det blir semifinale for Rosenborg i september.

Les også

Cuptrekningen: Rosenborg møter Stabæk i semifinalen

Scoret på første sjanse

Mjøndalen holdt på å sjokkere Rosenborg før det var spilt tre minutter. En svak klarering fra Holmar Örn Eyjolfsson gikk rett til Stian Semb Aasmundsen, som fikk god tid til å prøve en halvvolley fra 16-meteren. Det lave skuddet hadde god retning og André Hansen måtte strekke seg så lang han er for å få fingertuppene på ballen.

Begge lagene slurvet mye i åpningsminuttene, uten at noen av dem klarte å utnytte motstandernes feilpasninger og dårlige toucher. Rosenborg virket helt avskrudd, men tok ledelsen ut av intet etter 16 minutter.

Mike Jensen slo en lekker langpasning i bakrom til Midtsjø, som brystet den like elegant til Alexander Søderlund på ti meter. Eliteseriens toppscorer klinket til med venstrefoten og satte inn 1-0 utagbart for keeper.

— Det første kvarteret hadde vi solen rett i ansiktet og det var vanskelig å spille seg ut bakfra, men etter hvert sto vi høyere i banen, sa Jensen til NRK i pausen.

To raske scoringer

Hjemmelaget tok mer og mer over etter scoringen og hadde et par halvfarlige forsøk, før det var tid for show på Lerkendal da kampen gikk inn i det 28, minuttet. Pål André Helland tok sju, åtte overstegsfinter mot venstreback Erik Midtgarden og brukte musklene for å passere ham. Vingen la inn til Yann-Erik de Lanlay, som brukte sin store spenst til å heade inn 2-0 fra kort hold.

En annen nysignering, Matthias Vilhjalmsson, punkterte kampen fem minutter senere og igjen var Jensen involvert. Dansken slo en gjennombruddspasning til Vilhjalmsson som skjøt i steget og satte inn 3-0 under gjestenes keeper.

Mjøndalen ga seg ikke og var fortsatt interessert i å angripe, men klarte ikke å trenge gjennom Rosenborg-forsvaret. Søderlund hadde en kjempemulighet til å gjøre vondt verre for gjestene da Helland fant han med et lurt frispark like før pause. Fra seks meter traff spissen litt feil, og ballen gikk over tverrliggeren. Vilhjalmsson kunne også headet inn sin andre for dagen på overtid i omgangen, men lagene gikk til pause med 3-0. ## God start på andre omgang

Rosenborg åpnet best etter hvilen og var nære ved å ta ledelsen to minutter etter hvilen, da keeper Marco Priis Jørgensen holdt på å kløne et Helland-frispark inn i mål. Det var starten på sjansefylte fem minutterJensen hadde også et godt skudd like etterpå, mens Helland og Søderlund også hadde skudd utenfor fra farlige posisjoner.

Da var Helland lei sjansesløseriet og satte inn 4-0 like før det var spilt en time. En Mjøndalen-spiller forsøkte å klarere et innlegg fra Tobias Mikkelsen, men headingen endte rett i bena på Helland. Vingkometen tok ned ballen og plasserte skuddet lekkert i lengste hjørne.

Roet ned

Samme mann holdt på score sitt andre mål for dagen fem minutter senere. Fra hjørnet av 16-meteren hadde han et nytt godt skudd mot lengste stolpe, men denne gangen var keeper med på notene.

Kampens tempo sank betraktelig utover i omgangen og selv om RBK fortsatt var villige til å ta sjansene som dukket opp, var det liten tvil om at serielederne var fornøyde med resultatet.

Mjøndalen var frempå og yppet seg ved et par anledninger, uten at de klarte å sette André Hansen på store prøver. Innbytter Håvard Håskjold var nære ved å gi bruntrøyene et trøstemål et kvarter før slutt, men headingen hans fra sju meter gikk noen centimeter over RBKs tverrligger.

Mikkelsen, Vilhjalmsson og Søderlund kom til gode sjanser i sluttminuttene, men flere scoringer ble det ikke.

Les også

  1. Diomande sikret semifinale for Stabæk

  2. Åpenhjertig Gamst: - Det har vært noen tunge dager

  3. Vilhjalmsson starter på midtbanen

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Rosenborg BK
  3. Mjøndalen IF