Fotball

Aalesund vil kjøpe Fredrik Haugen

Aalesund har kontaktet Brann og vil handle.

ØNSKET: Fredrik Haugen er ønsket som erstatter for Michael Barrantes i Aalesund. Sunnmøringene har meddelt Brann at de ønsker å kjøpe spilleren.
  • Anders Pamer
    Anders Pamer

I forrige uke kontaktet Aalesund Brann med en konkret forespørsel. Sunnmøringene vil kjøpe Fredrik Haugen. Etter det BT har grunn til å tro, har Brann ikke avvist tilbudet. Sportssjef Rune Soltvedt vil som vanlig ikke kommentere henvendelsen fra eliteserieklubben.

— Jeg kommenterer ikke spillerlogistikk nå. Men generelt er det slik at vi må lytte til alle tilbud på våre spillere, det har med vår økonomiske situasjon å gjøre, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

Les også

«Han var myndig som en tsar»

Det er nettopp dette som gjør at et Haugen-salg kan bli en realitet når overgangsvinduet mellom norske klubber åpner 15. juli.

— Ikke lyst å selge Haugen

Haugen var blant Rikard Norlings mest betrodde menn, men har prestert ujevnt over en lang periode. Ingen betviler spillerens ferdigheter, men Brann har likevel valgt å avvente å tilby fyllingsdølen ny kontrakt. Rune Soltvedt har ved flere anledninger uttalt seg om kontraktsforlengelse, men Haugen har ennå ikke fått et tilbud fra Branns side.

Hans nåværende avtale utløper til neste sommer - han kan altså fritt forhandle om en gratisovergang etter nyttår. Skal Brann selge ham og få utbytte fra salget, må de la spilleren gå i dette vinduet.

Det er Lars Arne Nilsen sånn helt middels begeistret for.

Les også

Doddo: «Det var heslig, vemmelig og grufullt å se på»

— Vi har tre midtbanespillere, men ikke så mange alternativer der. Men vi har mange spisser, stoppere og keepere. Ellers har vi ikke dekning. Vi er sårbare på backene, sentral midtbane og kantene. Sammensetningen av stallen er skjev.

- Hvordan passer det da å selge Fredrik Haugen til Aalesund?

— Det er et spill. Det er mange forespørsler nå, vil jeg tro. Hvis Aalesund legger så mye i potten at vi kan hente to nye spillere, hjelper det. Jeg har ikke lyst å selge Fredrik Haugen, men i så fall håper jeg vi kan hente nye spillere. Men jeg trener det laget jeg har, og så har jeg mine ønsker rundt sammensetningen av stallen.

- Positivt

BT vet at flere klubber er nysgjerrige på om Haugen kan blomstre ved en overgang bort fra Bergen, og hans agent Tore Pedersen markedsfører nå spilleren - etter at det har blitt mer og mer klart at Brann velger å se an om Haugens skal bli tilbudt en ny kontrakt.

Midtbanemannen tjener godt i Brann, med en grunnlønn på rundt en million kroner. Det er en lønnspose de fleste norske klubber i dag vil ha utfordringer med å kunne matche. Haugen vil ikke kommentere BTs opplysninger om at Aalesund vil kjøpe ham.

— Jeg har ingen kommentar til det.

- Men vi har informasjon som tyder på at du kan være på vei dit?

— Hvis det er interesse rundt meg, er det positivt. Men jeg vil ikke si at jeg er på vei noe sted akkurat nå.

- Gjør kontraktssituasjonen din at du må vurdere andre klubber?

— Det vil jeg ikke si. Jeg har ett år igjen, og akkurat nå konsentrerer jeg meg om å gjøre alt jeg kan for å få Brann opp igjen i eliteserien.

Aalesunds klubbdirektør Henrik Hoff vil heller ikke kommentere fremstøtet mot Haugen.

— Vi kommenterer ikke spillerlogistikken vår. Hvis noe blir veldig konkret, kommenterer vi det vanligvis, sier Hoff.

Les også

  1. Orlov: - Jeg vil helst spille spiss

  2. Jokeren ble konge da Brann virket knekt

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Fredrik Haugen
  3. SK Brann