Fotball

Deila-signering hyller Stefan Johansen

— Ligagullet var en drøm, sier Celtic-vingen

ÅRETS SPILLER: Gary Mackay-Steven hyller lagkompis Stefan Johansen for den viktige rollen han spilte i Celtics ligaseier. - Han har bidratt med viktige mål og målgivende pasninger, sier kantspilleren om nordmannen som ble kåret til Årets spiller i skotsk fotball søndag. Foto: NTB Scanpix

 • Torgrim Gotland Bakke

Gary Mackay-Steven ble hentet av Celtic og Ronny Deila fra Dundee United i januar. Lørdag så kantspilleren gamleklubben knuse serietoer Aberdeen 5-0, noe som sikret Celtic ligatittelen i den skotske serien.

— Vi var i strålende humør og sendte meldinger til hverandre når vi så at Aberdeen kom til å tape. Det var helt klart en herlig dag, sier Celtic-kaptein Scott Brown om dagen gullet ble sikret.

Mackay-Steven kom til Celtic for £250.000, i overkant av 2,5 millioner kroner og bidro med fire mål på elleve kamper for Ronny Deila.

— Det er en drøm som har gått i oppfyllelse. Målet mitt var å vinne titler med Celtic. Det var derfor jeg kom hit, sier han til Sky Sports.

Hyller Stefan Johansen

Dagen etter gullet var sikret, ble det klart at Stefan Johansen var blitt kåret til Årets spiller i skotsk fotball av spillerforeningen PFA. Johansen ble også kåret til årets spiller av Celtic-supporterne noen dager tidligere.

— Han har bidratt med viktige mål og målgivende pasninger så vi er veldig glad på hans vegne. Forhåpentligvis kan han beholde den samme formen også neste sesong.

Ble bedre og bedre

Deila og Celtic fikk en litt vanskelig start på sesongen før de virkelig fant flyten. Når den kom, virket laget nærmest uslåelig.

— Vi fikk en treg start, men vi har blitt bedre og bedre og på slutten av sesongen var vi i storform og viste hva vi er gode for. Aberdeen ga oss tøff kamp, og det har de andre lagene og. Alle vil være på sitt beste når de møter oss, sier kaptein Brown. Og Mackay-Steven tror laget bare vil fortsette å bli bedre.

— Vi har en veldig bra stall her. Manageren har mange valg i omtrent samtlige posisjoner og alle kjemper om en plass på laget så det er tøff konkurranse. Fremtiden ser veldig lys ut, sier Deilas signering.

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Celtic FC

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Deila kunne juble for ny Celtic-seier

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Johansen ble årets spiller i Skottland

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Stefan Johansen hudflettes før Molde-kampen: – Uinspirert og uinteressert

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Celtic økte serieledelsen til seks poeng: Det ga Deila grunn til å smile

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Fem strake for Deila og Celtic

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Deila: - Derfor man må elske fotball