Kaller Deila «Ronny Rotten»: - Det stinker av Celtic-prestasjonen

Som ventet er skotske tabloider nådeløse etter at Celtic fikk juling i Malmö i går kveld.

Det er nok ingen overraskelse for Ronny Deila at han er hoggestabbe i mange skotske aviser i dag. Det er avisen Scottish Sun som kaller Deila for "Rotten"

— Sjefens Champions League-meritter stinker, skriver The Sun i sin skotske utgave under overskriften «Ronny Rotten».

Avisen slår fast at dette var Celtics store mål for sesongen og mener at den norske treneren står overfor et alvorlig troverdighetsproblem. Den underliggende tonene er at Ronny Deilas fremtid i klubben er tvilsom.

- Vi sviktet som lag

I en annen sak om kampen hvor Åge Hareides menn hadde en oppgave, slå Celtic, skriver den samme tabloidavisen: «Redde og skamfulle» ("Scared and ashamed").

De har hentet sitater fra noen av de Celtic-spillerne. Kaptein Scott Brown innrømmer angivelig i et intervju med avisen at han var skamfull etter det laget hans viste i Sverige.

— Vi sviktet som lag, jeg sviktet. Vi klarer ikke håndtere presset i slike kamper, sa Brown.

Daily Records versjon av kampen i Malmö.

I det hele tatt blir de skotske levnet liten ære etter sin fiasko i på Swedbank Arena i Malmö tirsdag kveld.

Tviler på Deila

Kommentatoren i den langt mindre tabloide avisen The Herald i Glasgow er heller ikke i tvil om at resultatet trekker i tvil Deilas egnethet som leder av Skottlands største klubb.

— En vond kveld med utilstrekkelighet sørger for ny tvil rundt trener Deila, skriver kommentator Graham Spiers. Han mener at Deila på mange måter har gjort en god jobb i klubben, men at hans manglende evne til å få Celtic til Champions League skitner til hans rykte.

Mens Celtic får mye tyn, er det desto mer ros til Åge Hareide og hans menn:

Les også

Zlatan hyller Hareides Malmö: - Det er fantastisk

"Pig sick"

En annen av tabloidene, Daily Record, referer til Åge Hareides utblåsning mot skotske journalister hvor han forklarte at en gris (pig) ikke var helt den riktige oversettelsen av uttalelser etter den første kampen. I tittelen skriver de. «Pig sick: Ronny Deila blames Celtic's dismal defeat to Malmo on side being 'frightened and scared'».

De slår fast at Ronny Deila tar all skylden for nederlaget. Ronny Deila forklarer at Celtic aldri kom i nærheten av sitt egentlige potensial.

Dårlig spillerbørs

Daily Record gir også poeng til de skotske spillerne på Celtic. Klubbens eneste nordmann får en veldig middels femmer på spillerbørsen.

— Nordmannen hadde en dårlig kveld. Hans pasningsspill var veldig dårlig, slår avisen fast.

Best karakter får keeper Craig Gorden og høyreback Saidy Janko. Begge fikk karakteren 7. ## Celtics egentlige nivå

Kommentatoren Andrew Smith avisen The Scotsmaner i tvil om Ronny Deila er den rette mannen for klubben.

— Nå må Deila vise at han Celtic kan hevde seg i Europaligaen som de nå har havnet i. Ærlig talt, det er deres nivå. Men det vil også bli stilt spørsmål ved om det også er Deilas nivå også, skriver Smith.

Ronny Deila ville ikke skylde på noen etter at det hele var over.