Fotball

Jonevret om prøvespillerne: - Tydelig at de er gode fotballspillere

Kjell Jonevret fornøyd med de nigerianske tenåringene.

Samuel Abegbenro på prøvespill hos Viking.
  • Kurt Arne Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): Suleiman Abdullahi (18) og Samuel Abegbenro (19) gjennomført tirsdag sin første trening med Viking. Abdullahi skal trene med klubben ut uken, mens Abegbenro muligens blir værende litt lenger.

Abdullahi spiller for det nigerianske U20-landslaget og slutter seg i slutten av uken til troppen som skal spille en landslagsturnering i Senegal.

Det er vanskelig å danne seg et klart bilde av spillernes ferdigheter etter kun én treningsøkt, men ingen av dem gjorde seg bort, og Viking-trener Kjell Jonevret virket fornøyd.

— Det leverte et veldig bra førsteinntrykk. Det er tydelig at dette er to gode fotballspillere og det skal bli spennende å følge dem resten av uken, sier Jonevret.

Kantspilleren Abegbenro spiller for Kwara United, men er kun på utlån fra fotballakademiet Gee-Lec, mens spissen Abdullahi spiller for El-Kanemi Warriors. Begge klubbene spiller i den nigerianske eliteserien.

Skulle Viking lande på at én eller begge er gode nok til at de kan tilbys en kontrakt, tror Jonevret det finnes midler til at det lar seg gjennomføre.

— Dette er ikke noe bare jeg bestemmer, men jeg vil jo komme med min anbefaling. Dette er ikke noe sosialt tiltak. Ved å hente slike spillere håper vi jo at det skal dukke opp en juvel. Blir det aktuelt å signere dem må vi uansett se på det som et langsiktig prosjekt, sier Jonevret.

De to nigerianerne var nok glade for at tirsdagens Viking-trening foregikk innendørs i Vikinghallen. Stavangerværet kom litt overraskende på dem.

— Da vi hentet dem på hotellet i dag morges, kom den ene i noen tynne joggesko og den andre i sandaler. Ute på gaten ble de møtt av et klassisk stavangervær og de fikk nok et lite sjokk, sier Jonevret og humrer.

— Jeg vet ikke hva Gary Goodchild har lovet dem, men været var de ikke forberedt på.

Les også

  1. Trio skal prøvespille for Viking

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK