Mourinho trakk Zlatan i Champions League

Slik spilles åttedelsfinalene.

Zlatan Ibrahimovic og Jose Mourinho hadde suksess sammen i Inter. Nå møtes de igjen, for henholdsvis Paris Saint Germain og Chelsea.

Manchester City – Barcelona var den største godbiten av alle da åttedelsfinalene i mesterligaen ble trukket i Nyon mandag.

De regjerende engelske seriemesterne ble nummer to i sin gruppe og risikerte dermed å møte flere storlag i åttedelsfinalen. Opp av bollen da Citys motstander skulle trekkes kom Barcelona.

Les også

Slik vurderer Tjærnås Champions League-trekningen

– Det er alle store kamper, men slik jeg ser det så er Borussia Dortmund mot Juventus og Manchester City – Barcelona de aller største kampene, sier tidligere Dortmund-spiss Karl-Heinz Riedle til mesterligaens Twitter-konto.

Manchester City og Barcelona møttes også på samme stadie i fjorårets utgave av turneringen. Da tok Barcelona seg videre med 4-1 sammenlagt.

Juventus og Dortmund har ikke møtt hverandre i mesterligaen siden finalen i 1997. Da scoret Riedle to mål og bidro til at tyskerne vant 3-1.

Les også

Deila møter Inter i europaligaen

Zlatan mot Mourinho

En annen storkamp blir Zlatan Ibrahimovics møte med sin gamle trener José Mourinho når Paris Saint-Germain møter Chelsea. De to jobbet sammen i Inter, men svensken hadde forlatt klubben da Mourinho tok klubben til mesterligatriumf i 2010. Chelseas London-rival Arsenal har nærmest hatt for vane å bli trukket mot Bayern München i mesterligaen. De to seneste sesongene har lagene møttes i åttedelsfinalen, og begge gangene er det blitt Arsenals bane ut av turneringen.

I år kan Arsenal derimot si seg mer fornøyd med trekningen. Arsène Wengers menn unngikk den tyske giganten denne gangen og skal i stedet opp mot Monaco. Det betyr at Wenger møter klubben han trente i perioden 1987-1994. – Jeg er sikker på at fansen kommer til å nyte turen til Monaco. Flott sted og flott trekning, skrev Arsenal-spilleren Aaron Ramsey på Twitter.

Bayern mot Luiz Adriano

Arsenals nemesis Bayern München møter ukrainske Sjakhtar Donetsk. På papiret kan det se ut som en god trekning, men tyskerne må likevel passe seg for turneringens toppscorer Luiz Adriano.

Fjorårets mesterligavinner Real Madrid skal møte Schalke, mens byrival Atlético Madrid møter Leverkusen. I den siste åttedelsfinalen møtes Basel og Porto. De første kampene spilles 17./18. og 24./25. februar. Returkampene går 10./11. og 17./18. mars.

Åttedelsfinalene i mennenes mesterliga i fotball ble trukket mandag:

Paris Saint-Germain (Frankrike) – Chelsea (England)

Manchester City (England) – Barcelona (Spania)

Leverkusen (Tyskland) – Atlético Madrid (Spania)

Juventus (Italia) – Borussia Dortmund (Tyskland)

Schalke (Tyskland) – Real Madrid (Spania)

Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Bayern München (Tyskland)

Arsenal (England) – Monaco (Frankrike)

Basel (Sveits) – Porto (Portugal).

Førstnevnte lag har hjemmekamp først.

De første kampene spilles 17./18. og 24./25. februar. Returkampene går 10./11. og 17./18. mars.

(©NTB)