Mener endringen i Rosenborgs trening er ekstrem

Stefan Strandberg forteller om det knalltøffe treningsregimet.

svp://30097?view=adressa
  • Birger Løfaldli

FK HAUGESUND — RBK 0-6

HAUGESUND (adressa.no): - Det har vært et helvetes kjør i vinter, sier RBK-midtstopperen til adressa.no etter 6-0-triumfen mot Haugesund.

Isposer rundt begge føttene

Som sistemann ankom Stefan Strandberg pressesonen inne i stadionbygget i Haugesund søndag kveld. Han ble hentet ut av spillerbussen for å gi kommentarer til pressen. Strandberg haltet med isposer klistret rundt begge føttene.

— Jeg vet ikke hvordan det går. Forhåpentligvis går det bra. Jeg har ikke lyst til å snakke om det. Vi kan snakke om kampen, men ikke om kroppen min. Det er ofte man har isposer etter en kamp, så vi får se, sier han til adressa.no.

GLEDE: Jublende RBK-spillere etter maltrakteringen av Haugesund på bortebane. Fra venstre Stefan Strandberg, Liam Henderson (skjult), Tomas Malec, Tobias Mikkelsen, Jonas Svensson og André Hansen.

Rosenborgs fysioterapeut Christian Torbjørnsen avdramatiserer situasjonen og sier dette er helt normal prosedyre for Strandberg etter kamp.Dermed er det lliten grunn for Rosenborg-fansen til å frykte at nok en midtstopper er ute av troppen. Tore Reginiussen ble langtidsskadd i første seriekamp, og tap av en ny midtstopper ville derfor ha vært svært ugunstig.

Økter på to og en halv time

— Vi får se. Jeg håper det går bra, sier Strandberg, som i likhet med resten av Trøndelag var strålende fornøyd med oppvisningen på Haugesund stadion.

Rosenborg viste stor angrepsvilje, men også svært god defensiv trygghet. Og laget pøste på fremover i samtlige 90 minutter. De økte treningsmengene etter at Kåre Ingebrigtsen tok over ansvaret gir synlige resultater.

— Vi trener ekstremt mye mer enn før, sier Strandberg, og utdyper:

— Vi har gjennom hele vinteren som regel hatt to økter hver dag. Mange av de øktene har vært på over to og en halv time. Vi har slitt hardt og får betalt for det nå. For min del så har jeg ikke blitt sliten i de to første kampene.

Har trent på grensen

Som Aalesund i forrige kamp slapp nesten ikke Haugesund til i det hele tatt foran RBK-målvakt Andre Hansen.

I helga uttalte trener Kåre Ingebrigsten til adressa.no at planen er å øke treningsdosene ytterligere neste år.

Les også

Rosenborg skal øke treningsdosene enda mer

— Vi har trent på grensen av det vi har tålt. Mange har vært nødt til å stå over økter i ny og ne, fordi vi har vært helt nede i kjelleren, sier Strandberg.

Han sier dette når han skal sammenligne det RBK har gjort i årets oppkjøring med det som skjedde før fjorårssesongen:

— Du kan ikke sammenligne det, og det kan du se på alle gutta. Vi kommer til å fortsette å trene hardt så lenge vi kun spiller en kamp i uka. Da kan vi gjøre det. Når mai og sommeren kommer, så må vi ta det litt ned.

Ordknapp om fremtiden

Midtstopperens kontrakt går ut til sommeren. Strandberg er ordknapp i svarene når han blir spurt om det er aktuelt å forlenge.

— Vi får se. Jeg har kontrakt frem til sommeren, så får vi se hva som skjer. Jeg stortrives slik det er nå, og det er det jeg tenker på. Jeg tenker på neste trening og Strømsgodset-kampen til helga.

- Har du lyst til å ta gull med denne gjengen?

— Jeg hører hva du spør om. Jeg har veldig lyst. Det er på tide å ta gull med Rosenborg nå og det er absolutt gode muligheter. Ingenting hadde gledet meg mer enn det.

Les også

- Det er meget skadelig å slurve mot Rosenborg. Da smeller det øyeblikkelig.

Kåre: — Ingen endring

Heller ikke trener Kåre Ingebrigtsen vil si mye om Strandbergs fremtid etter sommeren:

— Det er ingen endring på statusen der. Vi snakker med Stefan og diskuterer med ham.

- Jobber dere med å forlenge kontrakten?

— Det må du høre med Stig Inge (Bjørnebye) om, sier han til adressa.no.

svp://30097?view=adressa

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering