Fotball

Granfelt ble valgt til ny styreleder i Viking FK

Som forventet forløp årsmøtet i Viking FK uten dramatikk, og Charlie Granfelt ble enstemmig valgt til fotballklubbens nye leder.

NY LEDER: Charlie Granfelt (i rød genser) er valgt som ny styreleder i Viking FK. Til høyre sitter Dag Husebø.
  • Kurt Arne Nilssen

VIKING STADION: Granfelt skal dermed, uavhengig av hva som skjer under mandagens generalforsamling i Viking ASA, være den øverste sportslig ansvarlige i Viking de neste to årene. Etter årsmøtet ønsket han ikke å komme med noen storstilt programerklæring om at Viking skal kjempe om medaljer allerede i år.

— Det er uansvarlig av meg å svare ja på det spørsmålet. Jeg kan ikke love noe, men styret og ledelsen skal jobbet hardt for at vi skal klare det. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som ny styreleder, sier svenske Granfelt.

Selv om han innser at jobben med å gjøre Viking til en toppklubb igjen ikke blir enkel, mener han klubben har nok ressurser til at det skal være mulig.

— Vi må gjøre det beste ut av de ressursene vi har og Viking er ikke den klubben med dårligst ressurser. Vi har en fantastisk stadion, flinke folk som jobber i klubben og jeg har tillit til at Arne Larsen Økland og Kjell Jonevret gjør en god jobb. Vi i styret skal legge til rette og forsøke å gi dem så gode rammebetingelser som overhodet mulig. Hvordan vi skal gjøre det skal vi nå sette oss ned og finne ut av, sier Granfelt til Aftenbladet.

Hva skjer på mandag?

Granfelt innrømmer at han er spent hva som blir utfallet av mandagens generalforsamling i Viking ASA.

I valgkomiteens innstilling er utgangspunktet at Viking FK og Viking ASA i framtiden skal ha identiske styrer, som sammen skal danne et elitestyre. Selv om Viking FK onsdag enstemmig vedtok innstillingen, er det ikke sikkert at det samme skjer på ASAs generalforsamling.

En gruppe aksjonærer er nemlig meget misfornøyd med innstillingen. De mener at styresammensetningen består av for mange personer fra Viking FK-leiren og er i tillegg lite fornøyd med at nåværende styreleder i Viking ASA, Geir Solstad ikke er med i innstillingen.

Det kan komme benkeforslag, men mest nærliggende er det at aksjonærgruppen vil forkaste innstillingen, med den begrunnelse i at den ikke oppfyller vedtektene i selskapet.

Uansett er det trolig duket for en dramatisk generalforsamling førstkommende mandag.

Oppfatter ikke mistillit

Granfelt føler ikke det er hans kandidatur som har gjort aksjonærgruppen misfornøyde.

— Jeg oppfatter ikke at misnøyen går mot min person, men mer at de er misfornøyd med at deres kandidat ikke ble foretrukket. Det er selvfølgelig lov å være misfornøyd, men jeg håper valgkomiteens innstilling blir vedtatt, sier Granfelt.

Enten han ender opp som leder for bare Viking FK, eller for både fotballklubben og selskapet, må Granfelt få alle som har med Viking å gjøre til å dra i samme retning. Det kan bli en vanskelig oppgave etter bråket som har vært de siste ukene.

— Det er mange aksjonærer og forskjellige grupperinger jeg må ta hensyn til, men det er veldig viktig at jeg som styreleder har et godt forhold til både aksjonærene og medlemmene i klubben, sier han.

Enstemmige

Under årsmøtet ble regnskap, budsjett og innkomne forslag enstemmig vedtatt. Nytt organisasjonskart og gave på 1 million kroner til Stiftelsen Viking FK var blant de innkomne forslagene. Gaven til Stiftelsen skal gis og brukes ved en eventuell ny emisjon i Viking Fotball ASA. Årsmøtet ga styret fullmakt til å se på om det er mulig å heller låne ut pengene, slik at Stiftelsen kan betale pengene tilbake, om de en gang skulle komme i posisjon til å klare det.

Ellers ble et teknisk underskudd på 1,1 millioner kroner godkjent. Jon Dadi Bödvarsson fikk William Danielsens minnepokal, Sverrir Ingason ble årets spiller, mens Christian Hagemann fikk klubbens innsatspokal.

Årsmøtet ble avsluttet med at Arne Larsen Økland og Kjell Jonevret redegjorde for den sportslige situasjonen i klubben. 65 medlemmer var til stede på møtet.

FAKTA

Nytt styre i Viking FK:

Charlie Granfelt, leder - 2 år

Ingebjørg Storeide Folgerø, nestleder - 1 år

Dag Husebø - 1 år

Egil Østenstad - 2 år

Kristin Kragseth - 2 år

Helge Bie - 2 år

Håkon Lund - 1 år

Anne Kristine Rugland Thulin - 2 år

Les også

  1. Ole Rugland avviser at han har for mye makt

  2. Valgkomiteen bøyer ikke av for aksjonærpress

  3. Viking styrer mot rød sone

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK