Tromsø-helten «avgjorde» kampen med foreldrene på tribunen

Lasse Nilsen fikk gjennombruddet i eliteserien med mamma og pappa på plass.

svp://101007?view=bt

Den 20 år gamle venstrebacken fra det lille stedet Bleik på Andøya har ikke presentert seg skikkelig for Alfheim-publikum denne sesongen, men ble meget sentral da TIL i kveld vant den ekstremt viktige hjemmekampen mot Start med 2-1.

GJENSYNSGLEDE: Pappa Roger Nilsen og mamma Ann-Merete Andersen har betydd mye for Lasse Nilsen. Her utenfor Nilsens leilighet i Tromsø sentrum i kveld.

Nilsen kom inn etter 58 minutter for backkollega Kent-Are Antonsen, og brukte ikke lang tid på å prege oppgjøret. Fem minutter senere satt Nilsen fart oppover venstresiden og parkerte veteranen Espen Hoff. Det gode innlegget traff Start-spiller Robert Sandnes som headet ballen i eget nett.

Les også

Tromsø har tatt tilbake Fort Alfheim - vant tredje hjemmekamp på rad

Opptur

På tribunen satt mamma Ann-Merete Andersen og pappa Roger Nilsen. De hadde reist fra den lille nordlandsbygda ytterst ut i havgapet for å følge sønnen, og møtte han i sentrum en liten time etter kampslutt i kveld. Da hadde sønnen snakket med pressen i mixed sone og fortalt om det viktige innhoppet en halvtime tidligere.

— Så utrolig artig å se deg gjøre det så bra, sa pappa Roger i det han ga junior en klem utenfor leiligheten Lasse har sammen med TUIL-spiller Elias Skogvoll i sørbyen.

Nilsen flyttet hjemmefra for å studere på NTG i Tromsø da han nettopp var fylt 16 år, og det var ikke bare enkelt for foreldrene.

— Det første året var litt opp og ned, men så har det kommet seg skikkelig. Det er merkelig å være så langt unna, innrømmer mamma Andersen, som tok godt tak i sønnen.

— Dette skal feires med taco og fotballekstra på TV, sier hun.

Les også

Andersen om Tromsø-keeperen: - Jeg vet han har en kruttsterk fot

Hyller familien

Iført TIL-drakt med Nilsen og nummer 25 på ryggen hadde Nilsen senior en nervepirrende opplevelse på slutten sammen med de 3.525 andre tilskuerne på Alfheim før TIL sikret seg tre poeng.

— For en spennende kamp. Vi angret ikke på at vi tok turen hjemmefra når det ble slikt, sier Roger Nilsen.

— Jeg synes det ble mer fart da Lasse kom inn, og jeg skulle likt å se han spille mer på kanten der han kan bruke hurtigheten sin, sier mamma Ann-Merete til iTromsø.

Lasse Nilsen og Remi Johansen jubler for seier mot Start.

Hjemme på Bleik der det bor drøye 400 mennesker, og TIL-kampene ses av ”hele bygda”.— Da sitter både besteforeldre, brødre og onkelunger som limt foran skjermen, sier Andersen til iTromsø.

Nilsen selv er ikke snau når han skal beskrive betydningen av familien i oppveksten – både i tiden da han bodde hjemme, og etter at han kom til Tromsø.

— De alltid har støttet meg uansett hva som har skjedd og jeg er veldig glad i dem. Helt siden jeg var liten gutt har de vært med på turneringer og kamper. Ord kan ikke beskrive hvor viktig familien min har vært for at jeg er kommet så langt – både som fotballspiller og person, sier Nilsen til iTromsø.

Så feil målscorer

Helt til iTromsø gjorde Nilsen oppmerksom på at innlegget ble headet i mål av en Start-spiller i pressesonen etter kampslutt trodde han at det var en medspiller som hadde scoret.

— De jublet ikke som om det var en av oss som scoret, så jeg bare strakk hendene i været, sier Nilsen med et smil.

TIL-trener Steinar Nilsen likte måten den unge venstrebacken tok tak i kampen da han kom inn.

— Vi hadde lyst å få inn en back med mer offensive ferdigheter. Vi var ikke misfornøyd med Kent-Are, men det var sammensetningen av laget totalt sett, samtidig var det for å få inn friskere bein, sier Steinar Nilsen til iTromsø.

Les også

Se det utrolige selvmålet som senket Start

svp://101007?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk