Diomande til England: - Måtte bare gripe muligheten

Stabæks landslagsspiss Adama Diomande solgt til Hull på overgangsvinduets siste dag.

NYE EVENTYR: Adama Diomande har vært en åpenbaring på Nadderud. Nå venter nye eventyr i England og Hull.

Adama Diomande (25) gikk fra å være litt bortgjemt i Minsk i Hviterussland til Stabæk, landslaget og nå til Cahmpionship-klubben Hull, på fem måneder.

Adama Diomande forlater Stabæk etter fem måneder i klubben.

Klubben hevdet at spissen skulle fullføre sesongen på Nadderud. Der de kjemper om cupfinaleplass og seriegull med Rosenborg. Og Diomande selv om toppscorertittelen med RBKs Alexander Søderlund.

Olsen: — Ikke mulig å si nei

Men tirsdag morgen ble det hektisk aktivitet på Nadderud for sportssjef Inge André Olsen & co.

Sportssjef i Stabæk, Inge André Olsen, fikk et bud som var for godt til å si nei til.

— Hvis du går 14-15 timer tilbake, så var vi hundre prosent sikre på at det ikke ville skje noe mer. I morges begynte det imidlertid å koke, og det har vi jobbet med hele dagen. Som vi har sagt tidligere, så kan Stabæk komme i en situasjon hvor det er såpass store beløp involvert at vi ikke har mulighet til å si nei. Der var vi nå, og da regner jeg med at alle skjønner hvorfor vi selger, sier Stabæks sportssjef Inge André Olsen til Stabak.no.Også Hull City bekrefter overgangen på sine hjemmesider. Etter rapportene skal Stabæk få i overkant av 20 millioner kroner for 25-åringen.

17 mpål på 21 kamper for Stabæk

På 21 seriekamper for bæringene har "Dio" scoret 17 mål, noe som ikke har gått upåaktet utenfor Norges grenser. Han meldte forfall til landslagets kamper mot Bulgaria og Kroatia. Men fikk et ålreit plaster på såret i form av en treårskontrakt med Hull.

Klubben rykket ned fra Premier League i vår, men kan rykke opp igjen på første forsøk.

I Stabæk har Diomande fått debuten på landslaget. Men måtte melde forfall til kampene mot Bulgaria og Kroatia.

Hull trenes av tidligere Manchester United-spiller Steve Bruce, og ligger foreløpig på 2. plass i Championship etter fem serierunder.— Jeg måtte bare gripe denne muligheten da den dukket opp. Og det er veldig bra for både meg, familiren min og for Stabæk. Stabæk var veldig fornøyd med budet, og det har ikke vært noe krangling her, sier Diomande til stabak.no.

Snakket med United-legenden

Og fortsetter:

— Jeg har snakket med Steve Bruce, som er en legende i Manchester United, og han har gitt meg klar beskjed om at dette kom til å gå bra. Jeg fikk et godt inntrykk av ham.

Steve Bruce blir Diomandes nye sjef i Hull.

Han takker Stabæk for månedene i klubben.— Det er selvfølgelig en dårlig tid å forlate Stabæk på, klubben kjemper om cupgull og seriegull. Men jeg tror de kan fortsette det uten meg. Andre spillere kommer til å tre frem. Det har vært et eventyr her i Stabæk. Jeg har jobbet hardt, vært dedikert og proff, blitt moden, giftet meg, og i grunn fått alt på plass i livet mitt. Jeg må takke Stabæk og Inge André Olsen og Bob Bradley for at de stolte på meg, sier Diomande.

Som er klare for nye eventyr.