Fotball

- Maradona vil erstatte Blatter som FIFA-president

Den tidligere argentinske stjernespilleren Diego Maradona (54) ønsker å overta etter Sepp Blatter (79), ifølge uruguayansk journalist og forfatter.

Diego Maradona ønsker å bli FIFAs neste president, ifølge journalist fra Uruguay.
  • Pernille Ingebrigtsen

— Han sa til meg at han kommer til å stille som presidentkandidat i FIFA-valget og ga meg lov til å informere om det, skal den uruguayanske journalisten og forfatteren Victor Hugo Morales ha skrevet på spansk på sin Twitter-konto.

Det melder Reuters.

Les også

FIFA-skandalen: Vandret storbyens gater med 8 millioner kroner i kofferten

— Jeg er kandidat, var de to ordene Diego Maradona brukte for å svare meg da jeg spurte han om nominasjonen til FIFA-presidentskapet, skriver Morales i en annen Twitter-melding.

Venezuelas president Nicolas Maduro foreslo tidligere denne måneden at Maradona burde bli Blatters arvtager.

Blatter-kritisk

Bare fire dager etter at Sepp Blatter ble gjenvalgt som FIFA-president, kunngjorde Sepp Blatter at han trekker seg. En ekstraordinær kongress, der den nye presidenten skal velges, blir ikke holdt før mellom desember i år og mars neste år, og Blatter blir dermed sittende et halvt år til.

Sepp Blatter går av som FIFA-president i desember eller i starten av 2016.

Presidenten var satt under hardt press etter at flere FIFA-topper ble fengslet etter mistanke om korrupsjon, og etter noen dager i søkelyset ga han etter for presset.Maradona har lenge vært kritisk til Blatter, og forrige måned uttalte han at han «nøt» korrupsjonsskandalen som gjorde at sveitseren valgte å trekke seg.

Les også

Filmen om FIFA er tidenes flopp på amerikanske kinoer

Får konkurranse fra Zico

54-åringen er ikke den eneste tidligere toppspilleren som ønsker å bli FIFA-president. Tidligere denne månenden bekreften Brasil-legenden Zico at han stiller til valg.

– Jeg føler at jeg har det som trengs for denne jobben, og det som er helt sikkert, er at mange regler trenger å bli endret, sa Zico da.

Sjefen for Liberias fotballforbund, Musa Bility, har også meldt at han stiller som FIFA-presidentkandidat.

Sepp Blatter har sittet som FIFA-president siden 1998. I likhet med brasilianske Zico kan Maradona få problemer med å få støtte av fem medlemsland, som er FIFAs krav for å bli offisiell kandidat.

Les også

  1. Zico bekrefter at han stiller til FIFA-valg

  2. FIFA-Warner om Blatter: - Sparker ikke en som ligger nede

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. FIFA