Fotball

Liverpool-treneren: - Den dagen dette er vanlig i fotball, slutter jeg

Jurgen Klopp og Liverpool møter AC Milan søndag.

Jürgen Klopp har ikke lyst til å bla opp enorme summer for enkeltspillere.

 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Nylig ble Gonzalo Higuain solgt for over 800 millioner kroner fra Napoli til Juventus. Mye tyder på at Paul Pogba blir tidenes dyreste fotballspiller om han går fra Juventus til Manchester United. Trolig må den engelske klubben punge ut rundt en milliard kroner for den franske midtbanestjernen.

Juventus-spiller og Frankrikes Paul Pogba skal stå øverst på ønskelisten til Manchester United

Skulle den mye omtalte overgangen gå i orden, vil han passere Gareth Bale og Cristiano Ronaldo som tidenes dyreste fotballspiller.

Les også

Avis: - Juventus aksepterer Uniteds rekordbud på Pogba

— Må bygge en gruppe

På Liverpool-benken sitter en tysk trener og rister hardt på hodet av stadig høyere overgangssummer for enkeltspillere i fotballen.

— Om du kjøper en spiller til 100 millioner pund og han blir skadet, går alt opp i røyk. Den dagen dette er vanlig i fotball, slutter jeg, for spillet handler om å samarbeide, sa Jurgen Klopp på en pressekonferanse ifølge The Daily Mail.

Les også

Bare Bale og Ronaldo er dyrere enn Higuaín

Sadio Mané ble hentet til Liverpool i sommer for over 300 millioner kroner.

Liverpool har kjøpt syv spillere så langt dette overgangsvinduet, men ligger fortsatt et godt stykke under summen United vil bruke på Pogba alene.— Man vil alltid ha de beste, men å bygge en fungerende gruppe er nødvendig for å ha suksess. Andre klubber kan bruke mer penger og hente toppspillere. Jeg vil gjøre det annerledes, selv om jeg hadde like mye penger å handle for, sier tyskeren.

Liverpool har hentet syv spillere

I sin forrige klubb, Borussia Dortmund, ble Liverpool-treneren kjent for nettopp dette. Han hentet inn gode spillere før de ble etablerte stjerner. Blant andre Robert Lewandovski ble hentet for en billig penge, og utviklet seg til å bli en spiss av ypperste klasse.

Les også

Rekordkjøpet kalles «forræder» av klubbpresident

For Liverpool i sommer har tyskeren hentet blant andre Sadio Mané og Georginio Wijnaldum for betydelige summer, men Klopp mener det ligger en tydelig plan bak signeringene.

— Om jeg bruker penger handler det om å bygge et lag. Barcelona gjorde det, sier Klopp.

Liverpool har hentet to keepere dette vinduet, Loris Karius og Alex Manninger. To forsvarspillere, Joel Matip og Ragnar Klavan. To midtbanespillere, Marko Grujic og Georginio Wijnaldum og spissen Sadio Mané.

Les også

 1. Derfor shopper Brann på Costa Rica

 2. Strømsgodset-spiller på vei til tysk fotball

 3. Han startet som pizzabaker. Denne uken kan han tjene 225 millioner kroner.

 4. Avis: - Zlatan kan tvinge Rooney bort fra United

 5. Slik er Rosenborgs jakt etter «storfisken»

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Jürgen Klopp
 3. Paul Pogba
 4. Manchester United
 5. Liverpool FC