Fotball

Lillestrøm-kvinnene ble seriemester: - Vi har gjort en veldig god sesong

LSK Kvinner innfridde på hjemmebane og sikret med 4-1-seier over Arna-Bjørnar seriegullet i eliteserien for kvinner for andre året på rad.

LSK Kvinner er seriemester for kvinner for annet år på rad. Foto: NTB Scanpix

Med 53 poeng før de to siste serierundene er spilt, er det ingen som kan ta igjen gultrøyene fra Romerike. Nærmeste utfordrer er Avaldsnes, som maksimalt kan oppnå 52 poeng før sesongen er omme. Dermed forsvarer LSK Kvinner tittelen fra foregående sesong. Laget har kun tapt én kamp hittil denne sesongen, borte mot Røa i sjuende serierunde.

— Vi hadde forventet å være i toppen. Nå kan det se ut som vi vinner med en del poeng. Det er planen. Vi synes vi har gjort en veldig, veldig god sesong , sier LSK-trener Monica Knudsen til VG.

Les også

Trondheims-Ørn har bare vunnet én av de siste åtte kampene

Herlovsen-trippel

Mot Arna-Bjørnar ga Isabell Herlovsen hjemmelaget ledelsen allerede etter åtte minutter. Bortelaget utlignet bare minutter senere, men Herlovsen var ikke ferdig for dagen og økte til 2-1 etter knappe halvtimen spilt.

Da Sherida Spitse la på til 3-1 ti minutter før halv tid, var det mye som tydet på at hjemmefansen kunne juble for seriegull allerede søndag.

Annenomgang ble en sjarmøretappe for LSK-laget, og Herlovsen kronet seriegullet med hattrick takket være sin scoring minuttet før slutt. Hun er med det eliteseriens toppscorer med 17 mål på kun ti kamper. Knudsen er meget godt fornøyd med sin toppscorer.

— Hun har ikke spilt så mange kamper i år, men scoret mye, sier Knudsen til avisen.

Les også

Klepp tapte igjen

Mesterliga og cupfinale

Til tross for seriegull to runder før slutt, er sesongen langt ifra over for laget til Knudsen. Romerikingene skal ut i åttendedelsfinale i mesterligaen. Trekningen skjer tirsdag. I tillegg har de en cupfinale mot Avaldsnes å se fram mot.

— Champions League og cupfinale blir fokus nå. Vi må bruke seriekampene litt i forhold til det. «The double» er plan A, sier Knudsen.

(©NTB)

Les mer om

 1. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Gullhelten skulle legge opp - nå fristes Mykjåland av Paris-drømmen

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Arna-Bjørnar ble ingen festbrems

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Lillestrøm tok «The Double» for andre året på rad: - Det er sinnssykt deilig

 4. FOTBALL
  Publisert:

  «Vi vinner og vinner med Monica, så hvorfor skal vi bytte henne ut?»

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Ny stjerne til Vålerenga: – Fiasko om de ikke vinner toppserien i 2018

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Disse jentene har ikke avgitt poeng siden slutten av mai