Fotball

Molde vil gi Berg Hestad en verdig avslutning

40-åringen spiller sannsynligvis sin aller siste kamp mot Sevilla på Aker Stadion torsdag.

NEST SISTE KAMP: Ole Gunnar Solskjær takker Daniel Berg Hestad for innsatsen etter bortekampen mot Sevilla. Kommende torsdag avslutter kapteinen karrieren på Aker stadion.
  • Martin Brøste

SEVILLA: Daniel Berg Hestad legger som kjent opp etter at Molde er slått ut i Europa League, noe som betyr at 40-åringen etter alle solemerker spiller sin siste kamp for MFK førstkommende torsdag.

Ingen har spilt flere kamper for MFK enn midtbanespilleren, og klubben planlegger å gi kapteinen en ordentlig avskjed.

– Vi skal få til noe, men det er nødt til å være i tråd med UEFA-reglementet. Han skal få en verdig markering og en skikkelig avslutning, sier administrerende direktør Øystein Neerland.

PLANLEGGER: Direktør Øystein Neerland bekrefter at klubben planlegger å feire Daniel Berg Hestad.

– Kan du si noe om hva dere har snakket om? – Nå er det jo selve kampen det egentlig dreier seg om her, og vi må følge den kjøreplanen UEFA setter til kampen. Men vi skal nok greie å komme opp med noe.

Les også

  1. Kontringene satt ikke for Molde

  2. Moström om Moldes muligheter til å gå videre: - Større undere har skjedd

  3. Solskjær: - Sevilla er 99,9 prosent sikkert videre

Supporterhyllest

Tornekrattet har nok heller ikke planer om å la MFK-legendens avskjed med klubben gå stille hen.

– Vi kommenterer jo i utgangspunktet ikke sånne markeringer før de skjer, men det kan jo selvsagt skje at vi finner på et sprell der også, sa Tornekrattet-leder Svein Erik Jenset tidligere i uka.

Med 60 millioner kroner i bruttoinntekter fra Europa League-suksessen holder Neerland holder døra åpen for nye forsterkninger.

– Spillerlogistikken er en kontinuerlig prosess. Den holder vi på med hele året. Det er fortsatt en måned igjen av overgangsvinduet her i Norge, så vi får se. Men vi er ikke i stand til å gjøre kostbare kjøp. Det må være rimelige løsninger, og i tråd med klubbens filosofi om å hente lovende spillere som kan utvikles.

– I hvilke posisjoner er det dere trenger å få inn noen?

– Alle posisjoner vurderes kontinuerlig. Men det er klart det er viktig å ha god nok dekning i alle posisjoner, og ha ulike spillertype i de ulike posisjonene.

Ville kjøpe Ajer

Kristoffer Ajer er en spiller Molde ville hente, men stortalentet valgte i stedet å signere for Ronny Deilas Celtic. Ole Gunnar Solskjær snakket om unggutten på pressekonferansen før Sevilla-kampen og mente MFK kunne gitt ham gode utviklingsmuligheter, men at han aldri fikk muligheten til å snakke med Ajer.

– På generelt grunnlag mener jeg at dersom muligheten for utvikling er der, bør unge talenter være tålmodig og være i trygge omgivelser. Nå kjenner jeg ikke Celtic så godt, men jeg kjenner Molde Fotballklubb. Modellen vår er å hente unge spillere og utvikle dem hos oss. De vi får inn skal være bedre når de forlater klubben enn når de kom, sier Neerland på spørsmål om Ajer.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Molde FK
  3. Sevilla FC
  4. Daniel Berg Hestad