Fotball

VIF-leder avviser investorpress

<br></br><br></br><p>— Rekdal er klubbens valg, hevder styrelederen.</p>

rekdal
 • Daniel Røed-Johansen
  Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

VALLE (aftenposten.no): Kjetil Rekdal ble i dag presentert som ny Vålerenga-trener.

Sterke krefter i Vålerenga har lenge ønsket en Rekdal-retur. Investorene, med hovedaksjonær Tor Olav Trøim i spissen, sin betalingsvilje skal ha vært avhengig av om Rekdal ble ansatt.

Styreleder Åge Petter Christiansen avviser at investorenes ønsker ble avgjørende.

— Klubbens valg

— Det er en investorgruppe vi har en samarbeidsavtale med, og det liker vi, for de er offensive og glade i VIF. Vi setter pris på at de engasjerer seg om hvem vi skal ansette som hovedtrener, men også uten dem hadde Kjetil Rekdal sittet her i dag.

— Det er godt å ha støttespillere som gir oss økonomisk handlingsrom, men vi er også glade for å si at Kjetil Rekdal er klubbens valg, sa han under pressekonferansen.

På spørsmål fra aftenposten.no om det har vært diskusjoner med investorene om frigjøring av midler til forsterkninger, svarer han:

— Det har ikke vært noen diskusjoner på det foreløpig. Det må vi se på når konkrete spillere dukker opp.

Imponerte på intervju

Vålerenga var i kontakt med Rekdal først like etter at han var ferdig i Aalesund. Da var det ikke aktuelt for treneren. Nylig ble det igjen tatt kontakt, og søndag var Rekdal inne til intervju.

— Jeg gjorde visst et veldig godt intervju, og imponerte tydeligvis der. Det er mulig det ble utslagsgivende for min del, forteller Rekdal.

— Han har masse erfaring, og en tanke rundt utvikling av ungdomslinjen i Vålerenga. Han har en vinnerskalle som er unik. Rekdal er den nest mestvinnende treneren i Enga, og han vil gjerne bli den mestvinnende. Den sjansen får han nå, forteller Christiansen.

Styrelederen er hodejeger av yrke, men har aldri tidligere ledet jakten på en fotballtrener.

— Jeg ble positivt overrasket. Det har vært mye trykk, og stor interesse fra supportere, samarbeidspartnere og journalister. Det ble jeg positivt overrasket over, sier han.

Han forklarer prosessen:

— Vi sa at det skulle ta mellom to og fire måneder, og det tok tre. Vi skulle gjerne hatt det klart før helgen, da hadde vi sluppet dette trykket over helgen.

— Fra begynnelsen jobbet vi med en bred liste, som blant annet dere i media hjalp oss med, og så utvidet vi med noen. Vi jobbet med å finne ut hvem som kunne være ledige for Vålereng, og hadde kontakt med flere forskjellige. Så utviklet det seg i retning av én (Per-Mathias Høgmo), men vi klarte ikke å få det på plass. Jeg er glad for at Kjetil nå er kommet hjem, forteller Christiansen.

Vålerenga satt mandag igjen med Jan Jönsson og Rekdal som kandidater. Flere har stusset over at to så forskjellige trenere sto igjen.

— Jeg hører dere sier det. Men ser man på Jönsson under kamper, så har han et sterkt engasjement. Samtidig ser man ofte at Rekdal sitter rolig tilbake. Det er noe Jönssonsk over Kjetil, og noe Kjetilsk over Jönsson. Men de er forskjellige mennesker, og da vi hørte den sterke motivasjonen Kjetil hadde, var det var han vi ville ha, sier Christiansen til aftenposten.no.

Web-tv: Se intervju med Rekdal:

- Ingen pengeløfter

Rekdal avviser at midler til spillerkjøp har vært et sentralt tema i forhandlingene med Vålerenga.

— Det er ingen lovnader om noen spesiell sum. Vi er glade for investorer i bakgrunnen, og vi må overbevise for at de kanskje gjør noe for å kickstarte interessen. Vi må se på hva som er akutte behov, så kan vi gi noen hint til dem om hva de kan bidra med, forklarer han.

Tidligere tirsdag kom beskjeden om at Nordea ikke vil fortsette som hovedsponsor for Vålerenga. Nettavisen NA24 hevder at det vil bety et årlig innteksttap på 12-13 millioner for klubben.

— Det er et bilde av situasjonen i norsk fotball. Investorene tenker seg om to og tre ganger før de investerer. Det må vi leve med, og da er det opp til oss å levere så godt at sponsorene vil være med videre, sier Christiansen.

Rekdal ansettes nå på en toårskontrakt, noe som ifølge Christiansen også reflekterer det økonomiske klimaet i norsk fotball.

 1. Les også

  VIF-suksess kan gjøre Rekdal til landslagssjef

 2. Les også

  VIF har fått kraftig kritikk for trenerjakten, men ekspertene er imponerte

 3. Les også

  Rekdal vil skape ny VIF-suksess

 4. Les også

  Siem: - Klubben trenger Rekdal

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Beryktet telefonsamtale kan vikle Donald Trump inn i enda mer trøbbel

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5