Dramatisk da Juventus snudde mot Tottenham på tre magiske minutter

Juventus avanserte til kvartfinalen etter imponerende snuoperasjon i London.

  • 100% Sport

TOTTENHAM - JUVENTUS 1–2 (3–4 sammenlagt):

På tre minutter hogg Juventus til og snudde til 2-1 borte mot Tottenham. Målene til Gonzalo Higuaín og Paulo Dybala sikret kvartfinalebillett i mesterligaen.

Med den sterke seieren på Wembley tok fjorårets italienske mesterligafinalist seg videre med 3-4 sammenlagt.

– Dette har vi sett i kamp etter kamp, sesong etter sesong - i både Champions League og Serie A. For et lag. Det er en enorm vinnerkultur i det laget der, sa Viasat-kommentator Morten Langli om Juventus etter kampen.

– I pausen sa vi til hverandre at vi måtte holde roen. Vi visste at vi kom til å få sjanser. Tottenham har vist seg å være et fantastisk lag. Jeg tror det er lite som skal til før de blir et av Europas beste lag. Kanskje mangler de litt rutine, sa Juventus-stopper Giorgio Chiellini etter kampen.

Les også

Elyounoussi herjet da Basel slo Manchester City-stjernene

Gonzalo Higuaín og Paulo Dybala snudde kampen med hver sin scoring da Juventus slo Tottenham 2-1 og tok seg videre til kvartfinalen i mesterligaen. 

Alt snudd på hodet

I det 89. minutt var Harry Kane svært nær å sikre Tottenham 2-2 og ekstraomganger, men headingen gikk i stolpen. Juventus' veterankeeper Gianluigi Buffon hang ikke med, men det gjorde derimot Andrea Barzagli.

Forsvarskjempen ryddet unna ved å klarere på strek.

Tottenham syntes å ha kontroll på de italienske gjestene, men kvartfinaledrømmen ble knust i løpet av noen minutter etter pause. Måltyven Higuaín sørget for full spenning med sin utligning etter litt over en time spilt, og like etter var plutselig alt snudd på hodet.

Dybala kom på et løp fra dypet, ble ikke plukket opp av hjemmelagets midtforsvar og scoret sikkert alene med Hugo Lloris i Tottenham-buret. Det var en kraftig, men effektiv knockout.

– Over to kamper var vi det beste laget, men på dette nivået kan det holde å ha tre dårlige minutter. Jeg er stolt. Selvsagt er jeg skuffet, men jeg er fornøyd med kvaliteten og prestasjonsnivået vårt, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino.

Les også

Real Madrid og Ronaldo viste mestertakter: – Han er en komplett scoringsmaskin

Snytt for straffe

Tidligere i kampen så det svært lyst ut for vertene. Son Heung-min tok Spurs opp i 1-0 seks minutter før pause, og Mauricio Pochettinos lag så lenge ut til å temme stjernegalleriet til Juventus.

Men det er ikke uten grunn at Higuaín og Dybala er blant verdens beste spillere. Senest i helgen avgjorde sistnevnte for Juventus på overtid da storklubben slet med å skape sjanser mot Lazio i Serie A.

Tottenham åpnet frisk på eget gress, men etter 18 minutter følte Juve-spillerne seg snytt for et klart straffespark. Diego Costa ble felt av Jan Vertonghen, men dommerne lot være å blåse. Det reagerte gjestene voldsomt på.

I det 32. minutt var Barzagli på sin side heldig som ikke fikk se det røde kortet. Juve-stopperen stemplet Son, men det var ikke en situasjon dommeren fikk med seg.

Les også

Videodømming splitter de to kommentatorene: – Det er utrolig frustrerende

Son Heung-min tok Spurs opp i 1-0 seks minutter før pause,  men misset en stor sjanse i 2. omgang.

Son igjen

Sju minutter senere kunne nettopp Son juble for nok en scoring på Wembley. På en ball fra Kieran Trippier fikk han nettsus fra kort hold. Skuddet var ikke det aller beste, men var likevel godt nok til å lure seg inn bak Buffon.

Sørkoreaneren er svært husvarm på den engelske nasjonalarenaen. I helgen gjorde han begge målene i Tottenhams 2-0-seier hjemme mot Huddersfield, og onsdag fant han nettmaskene nok en gang.

Son har vært involvert i hele 22 scoringer på Wembley denne sesongen. Han har scoret 14 av dem, mens han har hatt assist på de åtte andre. Men onsdagens fulltreffer var ikke nok til å sikre avansement i mesterligaen.

I stedet er det rutinerte Juventus som blir å se i kvartfinalen.

(©NTB)