Northug tapte og rømte unna pressen

Skistjernen støttes av Davy Wathne: — Han vet hvilke spørsmål som kommer. Det er smart å skjerme seg.

  • Birger Løfaldli

EKEBERGSLETTA (adressa.no): Etter å ha holdt seg borte fra offentligheten i lang tid, i etterkant av fylleskandalen tidlig i mai, deltok Petter Northug på kjendiskampen under Norway Cup i dag.

Der ble det tap 1-3 mot et lag bestående blant andre av broren Even Northug og ishockeystjernen Mats Zuccarello Aasen. Northugs lag ble ledet av Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Petter Northug tapte på Ekeberg.

Etter å ha svart på noen få spørsmål relatert til kampen, nektet Petter Northug å prate med det svært store pressekorpset på Ekebergsletta. Mens resten av kjendisene sto igjen ute på gressmatta, gikk Northug med bestemte skritt ut av området.

Stor usikkerhet

Det er for tiden stor usikkerhet rundt Northugs videre langrennskarriere. Fortsatt er ikke avtalen med hovedsponsor Coop på plass. Det er ikke klart hvem som blir en del av hans støtteapparat og det er heller ikke kjent hvem som skal være hans trener kommende sesong. I tillegg venter rettssaken etter promillekjøringen i løpet av høsten.

Les også

Lillebror gjorde narr av Northug etter kjendiskampen

Manager Are Sørum Langås var på plass på Ekeberg i dag, sammen med Petter Northugs mor May og far John. Heller ikke Langås vil si noe rundt Northugs team kommende sesong.— Vi kommer tilbake med det offisielle teamet til Petter når vi er klar til å offentliggjøre det, sier Langås til adressa.no.

Nektet å svare

Petter Northug spilte hele kampen under Rekdals ledelse.

— Jeg fikk full tillit, så det er bare å legge seg flat. Han er nok mer glad for tre poeng i går enn seier i dag, sa Northug etter kampen, og siktet til Vålerengas triumf over Stabæk tirsdag kveld.

Petter Nothug gikk så fort kampen var ferdig, med pressen på slep

Deretter haglet spørsmålene fra ulike medier mot Northug: — Hva er det med kneet ditt, Petter?

— Var det moro å være tilbake?

- Rekdals som trener, hvordan var det?

— Kan du si noe om egen form, Petter?

Alle spørsmålene ble møtt med taushet.

Davy: - Smart måte

afp000750411.jpg

TV 2s Davy Wathne var dommer i kjendiskampen. Han skjønner hvorfor Northug gikk rett ut av arenaen uten å la seg intervjue.— Han er ikke dum. Han er veldig oppegående og reflektert og vet hvilke spørsmål som kommer. Dette er første gang han er ute i det fri etter episoden. Det er forståelig og smart å skjerme seg, sier Wathne til adressa.no.

Samtidig mener han det er flott av Northug å stille opp på arrangementet.

— Han har hatt en tøff periode bak seg, men kommer hit og ser folk i øynene. Det er en smart måte å komme tilbake i offentligheten igjen, sier TV 2-profilen.

Zucca imponerte stort

Petter Northug drar videre til Sandnes allerede i ettermiddag. Han skal delta under Blinkfestivalen de neste dagene.

Northug leverte en brukbar figur under kampen, men imponerte ikke like mye som Mats Zuccarello Aasen, som scoret ett og kunne notere seg for to målgivende pasninger.