RBK-talentet tror Bruttern henter ny høyreback

– For meg kan det være positivt at Jonas drar.

TALENT: Erlend Dahl Reitan (19) vil vise seg frem for Bruttern i sesongoppkjøringen.

Oppdatering: Mandag ettermiddag kom bekreftelsen på at Svensson er solgt il Alkmaar:

Les også

Nå er Svensson klar for AZ Alkmaar

RBK-talentet Erlend Dahl Reitan (19) fikk sitt gjennombrudd i Eliteserien i fjor. 19-åringen tror likevel ikke at han kan spasere rett inn på laget selv om Jonas Svensson blir solgt.

– Jonas’ posisjon i klubben som visekaptein og førstevalg på høyrebacken, er vanskelig å gjøre noe med, mener Dahl Reitan.

Er i Nederland - forhandler med AZNederlandsk klubb vil ha Svensson

Nå tror unggutten at RBK kommer til å hente en erstatter dersom Svensson gjennomfører overgangen til AZ Alkmaar.

– Hvis han blir solgt, så kommer de nok til å hente en ny høyreback, sier Reitan, og fortsetter:

– Men uansett så vil ikke den nye spilleren være like bankers som Jonas har vært i laget, forteller 19-åringen til adressa.no.

– Vil vise meg frem

Nå håper Dahl Reitan på å få vist seg frem i treningskampene mot Salzburg og FC København i februar.

– Jeg håper å få muligheten til å gjøre livet til Kåre, Stig Inge og Erik vanskeligere, humrer RBK-talentet og henviser til de høye herrene i klubben.

Dahl Reitan sier han ikke vet noe som helst om Jonas Svensson befinner seg i Nederland eller hva som skjer med RBKs visekaptein:

– Om han er der eller ikke vet jeg ikke, men om han blir hos oss eller drar til en annen klubb, så har det ikke så mye å si for min del egentlig, sier høyrebacken til adressa.no.

På vei bort: Jonas Svensson (23) blir etter alle solemerker klar for AZ Alkmaar i nær fremtid. Søndag meldte Adresseavisen at visekapteinen var på plass i Nederland for å forhandle.

For ungguttens egen del, kan det imidlertid slå positivt ut at RBK mister en av sine absolutte nøkkelspillere.

Bruttern: – Vi skal hente spiss. DefinitivtLeiesoldaten har forelsket seg i RBK: – Jeg vil gjøre avtalen permanent

– Kan være positivt

– Det kan være positivt for meg med tanke på å få mer spilletid, sier Dahl Reitan.

Adresseavisen skrev søndag at Jonas Svensson var i Nederland og forhandlet med AZ Alkmaar. Verken Kåre Ingebrigtsen eller Stig Inge Bjørnebye ville uttale seg eller bekrefte at Svensson befant seg i Nederland.

Tålmodig: Bruttern sier at de skal sette seg ned etter 1. februar å se på hvor de trenger forsterkninger.

Mandag trente RBK en restitusjonsøkt på SalMar-banen ledet av Erik Hoftun som foregikk uten Jonas Svensson. Bruttern var inne og gjorde kontorarbeid for å forberede mot februars treningskamper. Da Adresseavisen spurte Kåre om hvor Svensson befinner seg, svarer RBK-treneren følgende:

– Jonas er lyskeskadet, og mer vil jeg ikke si om den saken.

Det internasjonale overgangsvinduet stenger natt til 1. februar. I Norge stenger imidlertid vinduet ikke før 31. mars. Dette gir Rosenborg god tid til å hente inn nye spillere.

– Vi får se om vi trenger noen forsterkninger etter at det internasjonale overgangsvinduet stenger 1. februar, sier Bruttern.