Fotball

Villas-Boas: - Jeg fikk ikke sparken i Tottenham

Portugiseren beskylder London-klubben for løftebrudd, og hevder han hadde Liverpool-samtaler.

Erik Lamela (t.h) er en av spillerne Tottenham og Andre Villas-Boas hentet inn for å erstattet superstjernen Gareth Bale, etter sistnevntes overgang til Real Madrid. Foto: NTB scanpix

For ett år siden måtte André Villas-Boas forlate Tottenham. Nå bryter han stillheten og beskylder klubben for løftebrudd.

Portugiseren lar spesielt London-lagets styreformann Daniel Levy få gjennomgå. Ifølge Villas-Boas ble han lovet en rekke stjernespillere etter salgene av Luka Modric og Gareth Bale, men Levy klarte ikke å innfri.

– Styreformannen ville at Tottenham skulle kjempe på et høyere nivå, men etter Modric-salget fikk vi ikke en eneste spiller av de jeg hadde plukket ut. Jeg tenker da på João Moutinho, Willian, Oscar og Leandro Damião. Dette var løfter som ikke ble holdt, sier Villas-Boas ifølgeThe Guardiantil portugisisk TV.

– Jeg hadde en gruppe spillere jeg ikke hadde valgt. I løpet av to år mistet jeg (Rafael) van der Vaart, Modric, Bale, og ingen av løftene ble innfridd , tilføyer han.

Bale ble i fjor sommer solgt til Real Madrid for over 800 millioner kroner.

Les også

Tottenham bøtelagt etter banestorming

Hadde resultater

Villas-Boas var Spurs-manager i 18 måneder. I desember i fjor måtte han gå, selv om laget fortsatt hang greit med i kampen om å bli blant de fire beste i Premier League.

– I min første sesong satte Tottenham poengrekord og hadde aldri vunnet så mange seriekamper før. Mesterligaplassen røk med ett poeng, og vi gjorde det bra i europaligaen. Da jeg forlot klubben, hadde den flere poeng enn på tilsvarende tid sesongen før.

37-åringen, som i dag er trener i den russiske storklubben Zenit St. Petersburg, understreker at han ikke ble sparket.

– Vi ble sammen enige om å bryte kontrakten. Jeg endte opp med spillere som ikke passet den profilen jeg ønsket. Jeg ser ikke på tiden i Tottenham som en negativ opplevelse. Det var en erfaring jeg hadde behov for.

Ville bort

Villas-Boas har ingen umiddelbare planer om å returnere til England. Han opplevde også å få kort levetid som manager i Chelsea i 2011/12-sesongen.

– Jeg valgte Zenit for å komme bort fra medienes søkelys. Jeg har ingen planer om å komme tilbake til England, men livet kan ta mange vendinger.

I samme intervju bekrefter Villas-Boas at han har hatt samtaler med Liverpool.

(©NTB)

Les også

  1. Eriksen sikret Tottenham-seier rett før slutt - igjen

  2. Tomålshelt Sterling ga Liverpool-sjefen et pusterom

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Liverpool FC
  3. André Villas-Boas
  4. FC Zenit St. Petersburg
  5. Tottenham Hotspur FC